Analyser

Bavarian Nordic har store forventninger til vacciner

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Analysen blev også bragt i magasinet Aktionæren nummer 1/2022.

COVID-19 har sat ekstra fokus på vacciner. Vacciner mod kopper, ebola, flåtbåren hjernebetændelse og rabies sælges allerede, omend salget sidste år skuffede. Det skyldes primært reduceret rejseaktivitet som følge af COVID-19.

Bavarians pipeline rummer en betydelig upside, hvis alt lykkes. Det drejer sig især om en vaccine mod netop COVID-19, hvor fase 3 forsøg forventes sat i gang i første halvår. En eventuel godkendelse kommer måske allerede inden årets udgang.

Den danske stat deltager med finansiering, men det betyder også, at Bavarian i tilfælde af et positivt udfald skal dele noget af potentialet med staten. I markedskredse tilskrives dette projekt stor værdi, men det er jeg lidt usikker på. Mange andre forsker i tilsvarende vacciner, så det er usikkert, hvor stort salg Bavarian i bedste fald kan opnå. Men man er med på en fribillet, da andre står for finansieringen.

Der kan også blive stor værdi i RSV-vaccineprojektet (lungeinfektion), hvor stærke fase 2-data åbner for igangsættelse af fase 3 i løbet af første halvår. Fase 3 forløbet og godkendelse fra myndighedernes kan dog strække sig frem til 2024/25, før salget kan starte. Til at finansiere fase 3-forsøget har selskabet i slutningen af 2021 hentet 1,7 milliarder kroner ved en udvidelse af aktiekapitalen med 9,94 procent til kurs 268.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

På den korte bane har jeg vanskeligt ved at se, hvad der for alvor skal drive aktiekursen opad, men hvis målsætningen om at blive et ledende vaccineselskab i 2025 nås, er kurspotentialet stort. Men der er en del hurdler at klare, før Bavarian er i mål.

Størrelse
Large Cap
Sektor
Biotek

Børskode
BAVA

ISIN
DK0015998017

www.
bavarian-nordic.com
Anbefaling
Køb