Analyser

Bæredygtig, men endnu ikke lønsom

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

GreenMobility er et dansk biludlejningsselskab, der stiller elbiler til rådighed i storbyer. Bilerne kan lokaliseres, reserveres, benyttes og betales for via en app. Konceptet er bygget op omkring bæredygtighed, urbanisering og deleøkonomi.

Der er mange fordele ved konceptet, der dels reducerer CO2-udslippet og bidrager til at løse parkeringsproblemer i storbyer. Deleøkonomi er især udbredt blandt den yngre del af befolkningen. Hvorfor eje, hvis man kan dele?

København var første by i projektet, og i 2019 fulgte Århus. Efter blot to år i Århus er der opnået break-even på driften. Aktuelt opererer selskabet i København, Århus, Malmö, Göteborg, Antwerpen, Gent, Bruxelles og Helsinki, hvor man samlet råder over 985 elbiler. Det er naturligvis bekosteligt at åbne i nye byer, men i det lys er det vigtigt, at man så hurtigt som efter blot to år i Århus har break-even.

GreenMobility lærer hver dag, og der findes flere måder at åbne nye byer på, for eksempel via partneraftaler. Målet er i 2025 at være til stede i 35 byer i Europa med en samlet bilflåde på 100.000 elbiler.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Det er virkelig store ambitioner, men ikke desto mindre også opnåeligt. Lokale bystyrer har alle den samme udfordring: Begræns forureningen og løs de trafikale problemer, herunder parkering. Her kan et nu gennemprøvet koncept fra GreenMobility virkelig rykke tingene.

I nær fremtid vil der blive åbnet op i storbyer som Düsseldorf, Köln og Amsterdam. Vækstrejsen er godt i gang. Bagsiden af medaljen er, at der løbende kan blive behov for nye emissioner.
Langsigtet (5-10 år) synes casen dog at være særdeles interessant, og desuden med et meget grønt element.

Vær opmærksom på, at børsværdien er lav og aktien lettere illikvid.

Størrelse
Small Cap
Sektor
Service

Børskode
GREENM

ISIN
DK0060817898

www.
greenmobility.com
Anbefaling
Køb