Analyser

Aktiestrateg: Mærsk er blandt de absolut bedste

Remote video URL
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

De seneste måneder har budt på medvind til Maersk-aktien, der er steget hele 41 procent hen over april og maj. Trods en svag start på året har aktien dermed genvundet momentum og handler nu 10 procent oppe for året, når man medregner udbyttet.

”Den stærke kursudvikling kan i store træk tillægges en aktuel situation med knaphed på både skibs- og containerkapacitet i det globale søfragtsmarked. Dette har fået søfragtraterne til at opleve kraftige stigninger på henholdsvis 39 procent og 16 procent på spot- og kontraktbasis i løbet af blot maj måned,” skriver senioraktiestrateg i Jyske Bank Michelle Nørgaard i en kommentar til Mærsk-aktien.

LÆS OGSÅ:
Strateg om 8 danske aktier: "De vil stige i kurs i år"

Hun uddyber:

”Årsagen til den knappe fragtkapacitet og de deraf følgende ratestigninger kan findes i en stærkere end ventet global efterspørgsel koblet med en fortsat uløst rødehavskonflikt, der, gennem forlængede sejlruter neden om Afrika, medvirker til at trække kapacitet ud af markedet. På nuværende tidspunkt er der derfor tæt på fuld kapacitetsudnyttelse i den globale flåde, og flere havne i Kina melder desuden om trængsel og lange ventetider i forbindelse med pålæsning af skibe samt udfordringer med at få fat på tomme containere.”

Hun vurderer derfor, at den nuværende kapacitetssituation er med til at understøtte de høje fragtrateniveauer samt udskyde udfordringerne med for megen forventet nytilkommende skibskapacitet i løbet af 2024 til 2026.

”Hvis vi tager de langsigtede briller på, så er vi ikke i tvivl om, at Maersk er blandt de absolut bedste i containershipping-industrien, og at de står stærkt rustet til fremtiden. Maersk havde nogle virkelig gode år under Covid-19, men på kort sigt er der sorte skyer forude på grund af øget fragtkapacitet på markedet. På længere sigt har Maersk en meget stærk balance og en høj andel af volumen på kontrakt, hvilket fjerner en del af usikkerheden.”

I tv-indslaget herunder kan du høre investor Jens Løgstrup udtale sig om sit syn på Mærsk-aktien i de kommende 5-10 år. Tv-indslaget blev optaget i februar 2024.

Remote video URL

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.