Politik

Dansk Aktionærforenings udtalelser om hævet skattegrænse

Billede
Det er første gang i mere end 20 år at progressionsgrænsen er blevet hævet væsentligt, siger direktør i Dansk Aktionærforening Mikael Bak, der kalder det en sejr.

Bliv medlem og støt Dansk Aktionærforenings arbejde for bedre investorvilkår

Det mener Dansk Aktionærforening om hævet skattegrænse:

Regeringens forslag om at hæve grænsen for betaling af den lave aktiebeskatning på 27 procent til fremover 80.000 kr, bliver hilst velkommen af investorernes interesseorganisation, Dansk Aktionærforening.

Direktør Mikael Bak udtaler:

”Regeringens iværksætterpakke understreger, hvor vigtig investorkulturen er for hele samfundet. Det er et skridt i den rigtige retning, og reelt er det den første skattelettelse, politikerne har givet på aktieinvesteringer i flere årtier.”

”Råderummet i dansk økonomi er så betydeligt, at regeringen burde have prioriteret udspillet med væsentlig flere midler, end der er prioriteret her. Derfor er vi på en gang både skuffet og glade. Vi glæder os over, at det trods alt er så stor en del af pakken, der er dedikeret til at fremme investering fra de private investorer”.

”I mange år er grænsen for betaling af den høje aktieavanceskat kun steget med den automatiske regulering, men nu kommer der et regulært løft på 33 procent. Det er et løft, der vil gavne de små aktionærer og som viser, at man gerne vil den brede investorkultur, som vi kender den fra vores nordiske naboer og USA.”

”Politikerne sender et signal om, at det skal kunne betale sig for mange flere danskere at spare mere op også i aktier. Det taler direkte ud til de mange tusinde nye investorer fra alle samfundslag, der er kommet i gang i de seneste år. Som interesseorganisation er vi rigtig godt tilfredse med, at vores medlemmer og de almindelige danskere bliver prioriteret her.”

”Selv om lettelsen ikke er så stor i kroner og øre, tror vi på, at det vil sende et positivt signal til mange nye investorer, at de fremover kan tjene op til 80.000 kr. om året på deres aktier, inden de rammer den høje skat på 42 procent.”

”Det er første gang i mere end 20 år at grænsen er blevet hævet væsentligt, og det vil gavne de små aktionærer.”

”Det er en sejr og taler direkte ind i bestræbelserne for at få en langt bedre investorkultur til glæde for dansk erhvervsliv og væksten i Danmark.”

Perspektivering:

”I den virkelige verden sparer de fleste private op over mange år, og derfor er det de færreste almindelige danskere, der sælger aktier for så meget hvert år. Ofte sælger man måske ud sent i livet, eller hvis man skal bruge penge til fx et hus, og her vil grænsen måske hurtigere kunne nås, og ramme uhensigtsmæssigt. Men vi kan ikke få det hele med det samme.”

”Vores ønske har fra starten været en flad og enkel aktieskat for alle aktieindkomster, da det vil være den mest effektive måde at gavne væksten i Danmark på. Men vi har forståelse for, at der i det nuværende politiske landskab ikke kan skabes flertal for det. Derfor meldte vi ud, at grænsen burde øges til 100.000 kr for den lave skattesats på 27 procent. Her må vi så glæde os over, at vi trods alt fik halvdelen af vores ønske opfyldt.”

”Rigtig mange danskere fra forskellige samfundslag er begyndt at spare op med investering. Fra skolelærere til sosu-assistenter, og mange af dem stemmer også på de partier der traditionelt ligger til venstre for midten. Derfor tror vi også på, at der langsom kan ske en opblødning i den ideologiske modstand, som vi har oplevet gennem årene mod at investering ikke er for alle. Politikerne på tværs af folketinget må forstå, at det gavner hele Danmark og finansieringen af fremtidens ældrebyrde, når de demokratiserer investeringerne og sænker skatten for almindelige danskeres opsparing. Det vil vi kæmpe videre for. Også efter i dag.”

Fra Dansk Aktionærforenings side opfordrer vi til, at regeringen fortsætter med at implementere tiltag, der styrker investeringsklimaet og fremmer vækst og iværksætteri i Danmark.

Bliv medlem og støt Dansk Aktionærforenings arbejde for bedre investorvilkår