Perspektiv

Ny undersøgelse: Negative renter driver kunder ind i aktier

Billede
For hver anden investor, der opretter et depot, er det de negative renter, der er årsagen. Det viser en ny undersøgelse.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

47 procent af dem, der har oprettet et depot til værdipapirer siden de negative renters indtog, har gjort det for at undgå minusrenter. Det viser en ny undersøgelse, Epinion har lavet for Saxo Bank blandt 2000 investorer. Det skriver Børsen.

Isoleret set er det en god ting, at kunderne interesserer sig for at investere og spare op, mener direktør og medstifter af Saxo Bank, Kim Fournais. Til gengæld bekymrer det ham, at folk primært investerer for at undgå negative renter.

“Når det er straffen for at spare op i kontanter, som motiverer mange mennesker, så synes jeg ikke, at det er godt,” siger Kim Fournais til Børsen.
Han mener, at tendensen kan give boblelignende tilstande på aktiemarkedet.

Også professor i finansiering ved Aarhus Universitet Carsten Tanggaard er bekymret. Han understreger, at man ikke kan sammenligne det at have penge i banken med det at investere i aktier.

“En af konsekvenserne bliver, at man måske kommer til at tage noget risiko, som man ikke bryder sig om,” siger Carsten Tanggaard til avisen.

Han anbefaler derfor som udgangspunkt at lade pengene stå til negativ rente, medmindre der er tale om meget store beløb.

Læs Børsens artikel her.