Perspektiv

Efter prygl: Storbank positive på den lange bane

Billede
Det treårige kursmål sænkes en anelse, men der er stadig et potentiale på mere end 75 procent op til det nye kursmål.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Mens regnskabet for 4. kvartal overordnet set var på linje med forventningerne, fik Ambu-aktien alligevel prygl. Investorerne havde nemlig svært ved at sluge forventningerne til regnskabsåret 2022/23.

Ambu venter nemlig, at de i 2022/23 vil være i stand til at præstere en organisk vækst 5-8 procent samt en overskudsgrad (EBIT-margin) på 3-5 procent.

Til sammenligning havde konsensus forud for offentliggørelsen af forventningerne sat næsen op efter en organisk vækst i 2022/23 på 9,6 procent samt en overskudsgrad på 6,6 procent.

”Vi finder det dog trods alt positivt, at det relativt nye ledelsesteam har valgt en mere konservativ tilgang til forventningerne, således at selskabet ikke må se sig nødsaget til at nedjustere på et senere tidspunkt,” skriver Handelsbankens aktiestrateg Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard i en kommentar.

”Som følge af de mere forsigtige forventninger sænker vi vores forventninger til drifts indtjeningen (EBIT), hvilket reducerer vores 3-årige kursmål til 140 kroner fra 145 kroner,” skriver analytikerne, der fortsat ser positivt på aktien på længere sigt.

”Vi ser fortsat positivt på det langsigtede potentiale og forstår logikken i den nye strategizoom in”, hvorfor anbefalingen på lang sigt fastholdes på Outperform, mens anbefalingen på kort sigt sænkes til Hold fra Køb,” skriver Haider Anjum og senior aktiestrateg Michelle Nørgaard.