Nyhed

Nasdaq godkender afnoteringen af Brdr. Hartmann A/S

Billede
Billede

Af
Mikael Bak

Direktør i Dansk Aktionærforening

Til alle Brdr. Hartmann aktionærer – og medlem af investorgruppen under Dansk Aktionærforening,
 
I går aftes, mandag, modtog vi meddelelsen om, at Nasdaq nu endeligt har godkendt afnoteringen af Brdr. Hartmann. For de af jer, der endnu ikke har set meddelelsen, bringer vi en kopi nedenfor. Vi bemærker, at det bekræftes, at alle aktionærer vil modtage tilbud om tilbagekøb på det ventede kurs 360, og at der i nær fremtid vil blive udsendt information om dette. Det vil sige, at I ind til videre blot skal afvente, hvis I planlægger at takke ja til indløsningen. Når vi ved mere, vil vi udsende endnu en informationsmail til jer.

Som I alle ved, så har vi gjort indsigelser overfor både Nasdaq og Finanstilsynet over forløbet og afnoteringen – med kravet om, at der skulle foretages en uvildig vurdering af selskabets værdi inden afnoteringen. Dette er ikke imødekommet, hvilket vi selv sagt beklager. Samtidig konstaterer vi dog, at de aktionærer, der vælger at sælge deres aktier, opnår en gevinst på 20% i processen. Og desuden giver hele forløbet os øget opmærksomhed på, at vi sammen skal kæmpe videre for en mere fair behandling af de private aktionærer ved fremtidige afnoteringer. Senest har vi i avisen Børsen udtalt os om selskabet Colombus, der ifølge avisen også vil kunne stå overfor en afnotering. Det er en sag, som vi følger, og samtidig arbejder vi på at sikre bedre regler på området. Alt sammen gode grunde til, at I fortsat bakker op om foreningens arbejde.

Muligheden for at forblive aktionær i det unoterede selskab er også beskrevet som en mulighed, hvor man dog her skal være opmærksom på de begrænsninger i omsætteligheden af aktierne. Dette er også beskrevet.
 
Vi bemærker, at ledelsen i Brdr. Hartmann i den nye meddelelse skriver, at de har fået bekræftelse fra hovedaktionæren, Thornico, om, at der ikke er forhandlet særlige vilkår til de aktionærer, der blev købt ud til kurs 360 i dagene op til generalforsamlingen. Det vil sige, at alle mindretalsaktionærer behandles lige. Dette var et af de spørgsmål, som vi på gruppens vegne rejste på den ekstraordinære generalforsamling, og som vi ikke kunne få svar på dengang.  I den netop overståede InvestorUge i foreningen, har vi også haft fokus på afnoteringer og retssager. Vi bringer jer her et link til et interview med Advokat Morten Schwartz Nielsen om netop disse emner.

Kopi af meddelelsen fra Brdr. Hartmann A/S
Hent som PDF-fil