Nyhed

Danske Bank hæver udbyttet efter bedste regnskab nogensinde

Billede
Danske Bank øger udbyttet efter rekordregnskab. Desuden får banken godkendt aktietilbagekøb for milliarder.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Danske Bank lavede 21,3 milliarder kroner på bundlinjen i 2023. Det skete på baggrund af samlede indtægter på 52,4 milliarder kroner, viser årsregnskabet for 2023.

Resultatet er det bedste i bankens historie.

De gode tider drypper således også videre ned på aktionærerne, der allerede er blevet belønnet med et udbytte på 7 kroner for resultaterne i første halvår. Det blev udbetalt i juli 2023. Nu foreslås det desuden at lægge et udbytte oven i på 7,5 kroner for andet halvår, således at det samlede udbytte for 2023 lyder på 14,50 kroner.

Læs også:
Thorleif Jacksons afkast runder 3.100 procent: Smider dansk aktie ud af porteføljen

Desuden godkendt Finanstilsynet torsdag aften, at Danske Bank må lave aktietilbagekøb for op til 5,5 milliarder kroner. Noget, der vil reducere det samlede antal aktier og som dermed betydre, at værdierne vil bive fordelt på færre aktier.

”Meldingen blev serveret midt i aften-teen, så det gav jo grund til en masse tanker. For vil banken så udnytte optionen?” skriver aktiechef i Artha Kapitalforvaltning Lars Hytting, der overordnet er glad for regnskabet.

”Det er solidt. Regnskabet er som ventet. Der er fin aktivitet og en guidance indenfor skiven. Som langsigtet aktionær i Danske Bank er det en forløsning endelig at blive belønnet,” skriver aktiechef i Artha Kapitalforvaltning Lars Hytting.

Egenkapitalforrentningen ramte 12,7 procent i 2023, mens banken guider et resultat på 20-22 milliarder kroner i 2024.

Se tv-indslaget, hvor Thorleif Jackson afslører aktierne i sin udbytteportefølje:

Remote video URL