Nyhed

Bull market i verdens største aktiemarked

Remote video URL
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk


Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Det amerikanske aktiemarked er nu i et bull market. Aktierne i det brede indeks S&P 500 er således steget 20 procent siden oktober sidste år, hvilket teknisk set betegnes som et bull market.

Det er blandt andet appetitten på it-aktier, der har løftet det amerikanske aktiemarked ind i et bullmarked, noterer man sig hos Jyske Bank.

Læs også: Thorleif Jackson forventer 8-dobling af dansk aktie

Hos Nordnet peger investeringsøkonom Per Hansen på en række ting, der har sendt de amerikanske aktier op.

”Forventningerne til afkast var lave ved indgangen til 2023. Professionelle investorer, som driver investering som næring var forbeholdne og defensivt positioneret ikke mindst på grund af inflation- og renteudsigterne,” siger han og peger også på en lille del af aktiemarkedet som trækhest.

”AI er kommet som ’manna fra himlen’ og har været en betydelig kursdriver”.

Storbank udpeger: Disse 3 danske aktier vil stige mest

Desuden hæfter han sig ved, at koncentrationstendensen i færre aktier er gået ”fra stor til ekstrem, og disse udvalgte aktier stiger mest,” siger han.

Billede

Sidst har økonomien har klaret sig væsentlig bedre end ventet og frygtet, påpeger han.

”Det skyldes ikke mindst den høje beskæftigelse, som holder privatforbruget i gang, og ikke mindst de faldende energipriser, især i Europa.”

Læs også: "Værdiansættelsen ser lav ud"

Han minder desuden om, at aktiemarkedet altid er foran, og det er ikke anderledes denne gang, vurderer han.

”Investorerne er stadig i tvivl om hvor hurtigt inflationen bliver tæmmet; hvornår FED siger ’nok er nok’ med hensyn til centralbankrenterne og laver sit ’pivot’. Risikoen er også at renterne forbliver højere i en længere periode, men for investorerne var det mest relevant sidste år i en industri, som altid ser fremad, og hvor aktiemarkedet igen har vist sig at kunne klare de fleste udfordringer og stedse være tre til seks måneder foran den virkelige økonomi. USA har IT. Danmark har haft og været begunstiget af ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk.”

Det danske OMX C25-indeks er i øvrigt steget 27 procent siden september, hvilket blandt andet er trukket af stigninger i Novo Nordisk-aktien.

Medlemmer af Dansk Aktionærforening kan se tv-formatet aktietippet herunder, der fokuserer på stor dansk bank.

Remote video URL

Disclaimer: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.