Investorviden

Strateg: Deltavariant afsporer ikke markedet

Billede
Spredningen af Delta-varianten af coronavirus udgør ikke en større markedsmæssig risiko på den længere bane. Til gengæld betyder varianten, at genåbningen af verdensøkonomien kan forsinkes yderligere, vurderer chefstrateg.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Nøgletal og signaler under genåbningen er fortsat ”ultrastærke” rundt i verden, også selvom den såkaldte Deltavariant af coronavirus er på vej til at blive dominerende. Det vurderer Nordeas hold af analytikere.

”Deltavarianten kan sikkert nå at få skylden for meget, men i et markedsmæssigt øjemed vil investorerne se igennem det. I de største og vigtigste vestlige økonomier vil det i værste fald betyde, at man udskyder fuldstændige genåbninger, som vi senest har set det i Storbritannien,” siger bankens chefstrateg Andreas Østerheden til Shareholders.dk og uddyber:

”Når Deltavarianten ikke vil afspore markederne skyldes det, at vaccinerne fortsat synes at være effektive. Derfor kan vi som investorer fortsat kan se frem mod lysere tider og stigende økonomisk aktivitet mange steder i verden. Efterspørgslen ser fortsat rigtigt stærk ud i lyset af gigantiske hjælpepakker. Det tegner godt for resten af 2021 og aktier relativt til obligationer,” siger han.

Regionale forskelle
Spredningen af den nye Deltavariant kan dog skabe usikkerhed i markedet på helt kort sigt, og varianten kan måske også forklare den afdæmpede udvikling i de lange renter, vurderer Andreas Østerheden.

Samtidig er der store regionale forskelle på aktivitetsniveauet rundt i verden. Kina oplevede et markant opsving allerede i 2020, mens aktiviteten i andre lande kun gradvist er begyndt at stige i 2021.

Erhvervstillid på høje niveauer
Aktivitetsstigningen i USA har allerede toppet, mens fremgangen i EU ventes at toppe i andet og tredje kvartal.

Billede

”Generelt stiger erhvervstilliden fortsat og signalerer dermed en højere aktivitet i de dele af økonomien, der er under genåbning. Det er også vigtigt at bemærke, at selvom nogle indikatorer kom ud på et lidt lavere niveau end ventet, for eksempel det amerikanske indeks for servicesektoren, så ligger de stadig på usædvanligt høje niveauer, der signalerer kraftig vækst i økonomien,” skriver Andreas Østerheden, som også knytter en kommentar til emerging markets.

”Som vaccinationsprogrammerne i Emerging Markets skrider frem, vil det også forbedre udsigterne for denne region, omend både smittespredningen med Delta-varianten og de pengepolitiske stramninger i Kina dæmper stigningspotentialet noget.”