Investorviden

Den grønne virksomhed var et blålys

Billede
I bogen "Bag lyset" fortæller Nikolaj Vorre på underholdende vis om, hvordan direktør og stifter Lars Nørholts førte finansverdenen bag lyset og overbeviste alle om, at hans grønne lampevirksomhed, Hesalight, var en sand guldgrube.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Lampevirksomheden Hesalight var ikke blot en grøn virksomhed, men også en voldsomt profitabel virksomhed. Faktisk så profitabel, at direktør og stifter Lars Nørholt kunne leve et luksusliv med sportsvogne, dyre villaer på Mallorca og – måske størst af alt – ros fra daværende statsminister Helle Thorning Schmidt for at vise vejen for andre grønne virksomheder.

Desværre var succesen bygget på et spind af løgn og bedrag. Sagen minder et langt stykke af vejen om forløbene i Nordisk Fjer og IT Factory, hvor to lige så karismatiske ledere førte alle bag lyset.

I bogen fortæller Nicolaj Vorre, tidligere journalist på Børsen, nu erhvervsjournalist på Ekstra Bladet, på underholdende vis om, hvordan Lars Nørholt i årevis snød og manipulerede medarbejdere, bestyrelse, banker og andre finansieringskilder, inklusive kompetente investorer som PenSam, PensionDanmark og Ikea.

Korthuset styrtede sammen i marts 2016 efter en række artikler i Børsen. Historien endte med et hul på en halv milliard kroner plus en dom til Lars Nørholt på ikke mindre end syv års ubetinget fængsel – danmarkshistoriens hidtil højeste straf for økonomisk relateret kriminalitet.

Nicolaj Vorre: Bag lyset – afsløringen af en erhvervsskandale

Antal sider: 220

Forlag: People's Press
Udgivet: 2020

Pris: 249,95 kroner (plus forsendelse), saxo.com