Investorviden

Bliv klogere på din omverden

Billede
Poul Thøis Madsen kommer her med en praktisk lille bog, der introducerer dig for de mest dominerende teorier indenfor økonomisk politik og hjælper dig med at forstå , hvilken betydning økonomiske nyheder kan have for din portefølje.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Nogle gange synes det som om, aktiemarkedet lever i sin egen lille boble, men de store kursbevægelser er ofte bestemt af forhold og begivenheder uden for markedet, ikke mindst økonomiske forhold og politiske beslutninger. For eksempel er de store kursstigninger siden marts 2020 ikke mindst en effekt af centralbankernes udpumpning af penge og de lave renter.

Denne lille bog på 167 sider kommer vidt omkring og starter med at forklare de tre aktuelt mest dominerende teorier inden for økonomisk politik. Herefter følger en gennemgang af de vigtigste makroøkonomiske begreber og de forskellige økonomiske politikområder.

Du får blandt andet svar på spørgsmål som: Hvad er et marked, og hvordan fungerer det? Hvad er gæld? Og hvordan kan du forstå en økonomisk nyhed? Bogen afsluttes med en udførlig ordliste.

Bogen giver dig ikke svar på, hvilke aktier du skal investere i, men hvis du bliver bedre til at forstå de økonomiske nyheder og deres konsekvenser, vil du også bedre kunne se risici og muligheder for din aktieportefølje.

Poul Thøis Madsen: Forstå de økonomiske nyheder - Økonomi for ikke-økonomer
Sider: 167
Forlag: Samfundslitteratur
Udgivet: 2020
Pris: 229,95 kroner (plus forsendelse), saxo.com