Investorviden

Alle investorer bør starte her

Billede
80.000 investorer oprettede en aktiesparekonto i 2020. Endnu flere kan få glæde af ordningen, når Nordnet slutter sig til. Her kan du læse, hvorfor investeringsformen kan være en god ide – og hvem der skal holde sig fra den.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Denne artikel blev bragt i Aktionæren 6, 2021.

Aktiesparekontoen er for alvor ved at vinde indpas hos danske investorer. I fjerde kvartal åbner Nordnet for oprettelse af aktiesparekonti, og det kan give ordningen endnu et stort skub fremad. En god nyhed for investorerne, fordi aktiesparekontoen er attraktiv, uanset om du er ny eller erfaren investor.

Simpel at benytte
Hos Formuepleje peger kundedirektør Helle Snedker også på skatten som en af de primære fordele, fordi afkastet bliver beskattet med 17 procent i stedet for 27 eller 42 procent for frie midler gennem et normalt depot.

”17 procent er lavere end 27 procent. Når man investerer, skal man optimere og kigge på skatten, og derfor er aktiesparekontoen supergod for langt de fleste aktieinvestorer,” siger hun.

Udover den lavere beskatning, har aktiesparekontoen også en række andre fordele. Først og fremmest er den nemlig simpel at benytte. Det gør den særligt attraktiv for nye investorer.

”Hvis det er for bøvlet, investerer folk ikke. Når folk er kommet til os, og vi er begyndt at fortælle om den ene og den anden aktieskat og Skattestyrelsens positivlister, er der nogen, der giver op allerede der. Derfor er aktiesparekontoen godt fundet på, for den er nemmere at forstå for nye investorer,” siger Helle Snedker og uddyber: ”Hvis skattesystemets kompleksitet står i vejen for, at du kommer i gang med at investere, så kig på aktiesparekontoen. Det er nemt at hælde penge ned i den og tage dem ud igen, og skatten bliver beregnet for dig."

Bliv medlem for kun 595;- årligt

Du får:

  • Vores digitale arkiv
  • 9 x Magasinet Aktionæren med post
  • Lokale arrangementer & events
  • Rabat på handel med aktier
  • Gratis hotline - kun for medlemmer
  • Rabat på kurser
  • Forbrugervejledning
  • Stærke medlemsrabatter
Læs mere Icon