04. november 2020 kl. 15.12
Vingeskudt præsident løfter aktierne
Meget tyder på, at den kommende præsident ikke får magt som han har agt. Det reagerer aktierne positivt på, fordi aktierne godt kan lide et lammet Washington, vurderer chefstrateg.
Af Christian Kjær, journalist

Uanset om den kommende præsident hedder Biden eller Trump, tyder det på, at præsidenten bliver vingeskudt. Kongressen ser nemlig ud til at blive splittet.

 

”Det betyder, at ingen af de to præsidentkandidater vil få magt som de har agt. Ingen af dem vil kunne få sin politik stemt igennem og lave de finanspolitiske pakker, de gerne vil,” siger cheføkonom i Sydbank, Søren Kristensen.

 

5 danske aktietips til dig der tror på Biden

 

Repræsentanternes Hus er delt op i to kamre. I Senatet ser det ud til, at republikanerne får magten, mens flertallet går til demokraterne i Repræsentanternes Hus.

 

Wall Street kan godt lide lammet Washington

Især medicinal- og tech-aktier reagerer positivt på valget, men også det brede aktiemarked, ser ud til at være tilfreds med udsigterne, uanset hvem der sætter sig til rette i det ovale værelse. Det vurderer chefstrateg i Velliv, Henrik Henriksen.

 

”På sigt kan Wall Street godt lide, at Washington er låst, og at politikerne er lidt lammede. Så ved markedet, hvad de har at holde sig til.  Aktier i især medicinal og tech-sektoren har været nervøse for et potentielt regimeskifte med udsigt til offentlig regulering,” siger Henrik Henriksen og uddyber:

 

”Nu ser det til gengæld ud til, at der enten ikke kommer et regimeskifte, og hvis der gør, bliver det et meget lille et. Hvis Biden bliver præsident, bliver det en ”bleg” Biden, og hans dagsorden om at hæve skatterne for erhvervslivet, ser vingeskudt ud,” siger han.

 

4 danske aktietips til dig der tror på Trump

 

På den negative side er ifølge chefstrategen, at en kommende præsident også vil få sværere ved at lave hjælpepakker til økonomien som følge af coronapandemien.

 

Hjælpepakke hænger fast i Kongressen

En udlægning cheføkonom hos Sydbank, Søren Kristensen, er enig i.

 

”Både republikanerne og demokraterne vil have en stimuluspakke, men den pakke har hængt fast i Kongressen, og den situation ser nu ud til at blive fastholdt,” siger han og uddyber:

 

"Aktiemarkedet tror derfor, pakken bliver mindre, end hvis den kommende præsident kunne føre sin egen pakke igennem, og man frygter også, at man kommer til at vente længere på pakken. Det kan aktiemarkedet ikke lide," siger han.

 

Det værste scenarie i den kommende tid vil være, hvis afgørelsen af præsidentvalget trækker ud.

 

”Er resultatet så tæt, at de ikke kan blive enige, og kommer vi ud i noget, hvor det kan ende i højesteret, vil investorerne blive bekymrede. Det vil trække renterne ned, og give aktierne nogle tæv,” siger Søren Kristensen.

 

Sådan et scenarie var netop, hvad vi så efter valget mellem George W. Bush og Al Gore i 2000. Her faldt aktiemarkederne kraftigt på den usikkerhed, der skabtes, da præsidentvalget i sidste ende skulle afgøres i USAs højesteret. En afgørelse, der som bekendt faldt ud til fordel for George W. Bush. I forhold til de store aktiekursfald dengang,  skal det nævnes in mente, at det også var i omkring dot.com-krakket.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

  

 • Aktionæren 1/2021
  25. januar
 • Aktionæren 2/2021
  10. marts
 • Aktionæren 3/2021
  21. april
 • Aktionæren 4/2021
  20. maj
 • Aktionæren 5/2021
  23. juni
 • Aktionæren 6/2021
  8. september
 • Aktionæren 7/2021
  6. oktober
 • Aktionæren 8/2021
  10. november
 • Aktionæren 9/2021
  15. december

 

 

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular
Investorviden: Se alle 10 afsnit af Aktionærerne, hvor vi går tæt på de private investorers rejse gennem et historisk Corona-forår.

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: