Investorviden

TIP: First North og aktiesparekontoen – det perfekte makkerpar

Billede
Dine investeringer på aktiesparekontoen beskattes efter lagerprincippet – og det er specielt smart, når du investerer i aktier fra First North-børsen. Se her hvorfor.
Billede

Af
Steen Bech Andersen

Journalist og redaktør på Aktionæren

Der har været tale om, at lagerbeskatningen forvirrer og dermed afholder nogen fra at åbne en aktiesparekonto, men faktisk kan lagerbeskatningen være en fordel, hvis du ønsker at investere i mindre aktier og ikke vil have for meget administrativt besvær.

For aktier noteret på såkaldt uregulerede markeder, som for eksempel Nasdaq First North, skal du normalt selv anføre alle køb og salg på din selvangivelse, når du investerer for frie midler. Der sker ingen automatisk indberetning fra din bank eller børsmægler

Hvis du derimod investerer gennem en aktiesparekonto, gør banken hele arbejdet for dig, inklusive beregning af skatten, som trækkes automatisk på din aktiesparekonto.

Aktiesparekontoen er derfor som skabt til investering i ”uregulerede” aktier. Dels på grund af de nemmere skatteregler for denne type aktier, dels fordi det for de færreste næppe er en god ide at investere meget mere end et beløb svarende til indskudsloftet i mindre likvide og mere risikofyldte aktier.