Investorviden

10 kloge hoveder du bør kende: André Kostolany

Billede
I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til André Kostolany – en af verdens ældste børsspekulanter. Hans strategi er: Masser af penge, rigeligt med tid og nerver af stål. Læs her, hvad det vil sige – og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Kostolany.
Billede

Af
Jakob Kappel Petersen

journalist, Dansk Aktionærforening

Stol på  dine bedste idéer

Ifølge André Kostolany skal du være i besiddelse af tre ting for at overveje en karriere som spekulant: Masser af penge, rigeligt med tid og nerver af stål. Du skal have tid til at lære dit marked og dine redskaber at kende, du skal have nerver til at se formuen smuldre bort, mens du venter på, at kurserne vender – og penge nok til at kunne holde til at tabe de fleste fra tid til anden.

Idéerne til, hvordan pengene skal placeres, finder du efter Kostolanys mening bedst gennem en kombination af makroøkonomisk analyse og en forståelse for, hvordan investorernes psykologi påvirker kurserne, tilsat en god portion intuition. Værdifastsættelse er mindre vigtig. Det handler om at forstå, hvornår de små investorer pendulerer fra optimisme til panik – og dermed får kurserne til at bevæge sig i et cyklisk mønster.

André Kostolany: Penge – og kunsten at pleje dem
Antal sider: 203
Forlag: Borgen
Udgivet: 2001
Pris: 249 kroner hos Saxo.com

André Kostolany: Børspsykologi og børsspekulation.
Antal sider: 193
Forlag: Borgen
Udgivet: 2001
Pris: 261 kroner hos CDON.dk