Investorviden

10 kloge hoveder du bør kende: Peter Lynch

Billede
Som afslutning på vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til den ikoniske investor Peter Lynch, der i tidens løb har tjent enorme summer på at spotte aktier med højt vækstpotentiale til en rimelig pris. Bliv klogere på hans investerings-filosofi – og få input til en bog, der kan klæde dig på til at investere som ham.
Billede

Af
Jakob Petersen

Freelance, Dansk Aktionærforening

Find de ukendte vækst-raketter

Hvis du skal finde virksomheder, hvor aktiekursen har potentiale for at stige voldsomt, skal du ikke kigge efter de store virksomheder. Googles eller Walmarts markedsværdi bliver ikke pludselig 10, 100 eller 1000 gange højere. Men leder du blandt mindre, ukendte virksomheder, så er der mulighed for at finde aktier, der virkelig kan skæppe i kassen.

Problemet er selvfølgelig, hvordan du vælger virksomhederne med ekstraordinært vækstpotentiale fremfor dem, der går nedenom og hjem. Lynch har gennem sin karriere udviklet en række værktøjer, du kan bruge – men det er ikke en strategi for alle. Du skal have den nødvendige tid til at analysere virksomhederne for at finde frem til deres værdi – og du er nødt til at operere med en stor spredning, da risikoen ellers bliver for høj.

John Rothchild & Peter Lynch: Beating the Street
Antal sider: 332
Forlag: Simon & Schuster
Udgivet: 1994
Pris: 139,95 kroner hos Saxo.com