Investorviden

10 kloge hoveder du bør kende: Warren Buffett

Billede
I vores serie med ti af de helt store tænkere inden for investering er vi i denne uge nået til Warren Buffett, verdens mest succesfulde investor. Arven fra Benjamin Graham (som vi præsenterede i sidste uge) fornægter sig ikke, men Buffetts strategi er mere kompleks end læremesterens. Læs her, hvad det vil sige - og få input til to gode bøger, der kan klæde dig på til at investere som Buffett.
Billede

Af
Jakob Petersen

Freelance, Dansk Aktionærforening

Køb høj kvalitet på tilbud

Arven fra Benjamin Graham fornægter sig ikke, men Buffetts strategi er mere kompleks end læremesterens, hvilket også gør det sværere for almindelige investorer at efterligne ham. I modsætning til Graham er Buffett nemlig kendt for at lægge stor vægt på kvalitet i form af konkurrencefordele og en dygtig ledelse, selvom solid indtjening stadig står højt på indkøbslisten.

Du behøver ikke andet end regnskabstallene og en lommeregner for at gøre som Graham. Vil du derimod forsøge at efterligne Buffett, kan du ikke nøjes med lommeregneren. Du skal også have en habil evne til at kunne forudse virksomhedernes frem­tidige indtjening.

To gode bøger om Warren Buffett

Jeremy C. Miller: Warren Buffett's Ground Rule.
Antal sider: 352
Forlag: Blackstone Audio Inc
Udgivet: 2016
Pris: 379,95 kroner hos Saxo.com
 

Elena Chirkova: The Warren Buffett Philosophy of Investment.

Antal sider: 336
Forlag: Mcgraw-hill Education - Europe
Udgivet: 2015
Pris: 264,95 kroner hos Saxo.dk