Investorviden

10 kloge hoveder du bør kende: George Soros

Billede
Vi tager i denne uge hul på en serie med ti af de helt store tænkere inden for investering. Du kan her blive klogere på George Soros, der har tjent enorme summer på valutaspekulation. Han tilskriver selv sin succes, at han forstår psykologien bag markedet og slår til, når de bedste muligheder byder sig.
Billede

Af
Jakob Petersen

Freelance, Dansk Aktionærforening

Forstå mulighederne i markedet

De færreste investorer kan prale med at have forårsaget søvnløse nætter hos nationalbankdirektører og finansministre. Men George Soros kan. Blandt hans specialiteter er nemlig valutaspekulation i en vægtklasse, der kan påvirke kurser og politiske beslutninger.

Mest kendt er hans satsning i 1992, hvor han lånte adskillige milliarder i britiske pund, vekslede pengene til tyske mark og betalte lånet tilbage i pund, da kursen var faldet voldsomt. Denne manøvre er også et eksempel på Soros’ tese om, at man skal gå efter at vinde stort, når man har ret, og kun tabe lidt, hvis man tager fejl.

Soros tilskriver selv sine mange succeser med, at hans såkaldte refleksivitets-teori sætter ham i stand til at forstå psykologien bag markedet og slå til, når de bedste muligheder byder sig.

 

George Soros & Paul A Volcker: The Alchemy Of Finance.
Antal sider: 416
Forlag: John Wiley & Sons Inc
Udgivet: 2003
Pris: 239,95 kroner hos Saxo.com

George Soros: Soros on Soros - Staying Ahead of the Curve
Antal sider: 336
Forlag: John Wiley & Sons Inc
Udgivet: 1995
Pris: 334,95 kroner hos Saxo.com