InvestorUgen

International keynote kommer på InvestorUgen

Billede
Flere talere og selskaber er kommet til InvestorUgens program, heriblandt en af de højest placerede danske topchefer på den globale scene, Jakob Stausholm, der er CEO for verdens næststørste mineselskab, Rio Tinto.

Fra Mærsk til miner

Efter tidligere at have været CFO i A.P. Møller-Mærsk blev Jakob Stausholm ansat som Executive Director og CFO i Rio Tinto i 2018, men blev i 2021 forfremmet til CEO. Rio Tinto har mere end 40.000 ansatte, og cheftitlen i selskabet placerer Jakob som en af de højest placerede danske topchefer.

I februar bragte Aktionæren en sektoranalyse om minedrift og ædelmetaller, hvor de udpegede positionerne til at være et godt supplement til en aktieportefølje i perioder med uro på aktiermarkederne. I vores interview bliver du introduceret til Rio Tinto-aktien, samtidig sætter vi fokus på tilværelsen som topchef i udlandet og hvilke syn Jakob Stausholm har på  forretningsklimaet rundt om i verden midt i en usikker tid.

 

Stigende inflation og geopolitiske spændinger øger traditionelt interessen for investering i guld og sølv, men den bedste vej til investering i ædelmetaller er ofte gennem aktier i mineselskaber.
Rene Jørgensen, Analytiker og skribent i Aktionæren

Læs hele sektoranalysen her

 

"Mød selskabet" melder klar med de første navne

Men Jakob Stausholm er ikke den eneste nye tilføjelse til InvestorUgens program, i de populære programmer "Mød selskabet" inviterer vi børsnoterede selskabers chefer i studiet og lærer deres business cases bedre at kende.

De første selskaber er nu offentliggjort, og du kan bl.a. møde Evaxion, Scandion Oncology, Tavex guld, Optimal Invest og Foreningen OW Bunker Invest.

Vi offentliggør løbende nye navne til programmet, men du kan allerede nu se det foreløbige program for InvestorUgen, og tilmeld dig arrangementerne her.

Billede