InvestorUgen

Ekspert advarer mod indeksfonde

Billede
Hvor skal C25 indekset hen i de kommende år, og hvad stiller de private investorer op med deres danske aktier? Sådan lød spørgsmålene til de to eksperter, Ole Søeberg og Frank Hvid Petersen i debatten ”Fremtiden for Danish Dynamite-aktierne” under InvestorUgen. Økonom Frank Hvid Petersen advarede mod at inflationen i de kommende år kan presse de generelle aktieindeks i bund, og at det kræver handling fra investorerne.
Billede

Af
Mikael Bak

Direktør i Dansk Aktionærforening

I et spændende WebTV-program fra d. 18. november mødtes Ole Søeberg og Frank Hvid Petersen for at debattere fremtiden for C25-indekset. Ole Søeberg satte bla fokus på de økonomiske forecast for selskaberne for de kommende år, som han havde samlet og konkluderet på. Meget tyder på, at selskaberne selv er blevet mere pessimistiske, end de var for et par år siden, og at prognoserne frem mod 2024 ser mere dystre ud.

Frank Hvid Petersen gav i programmet sine råd til de private investorer og kiggede blandt andet på sandsynlighederne for at den globale økonomi bliver ramt af yderligere inflation og risikoen for at aktiekurserne taber pusten i de kommende år.

Konklusionen var bl.a. at private investorer der primært er passivt investeret i index-fonde, bør tænke sig godt om, fordi risikoen for at de nationale og globale aktieindex kan ramme en nul-vækst eller måske ligefrem falde over 3-5 år er betydelig. Og i sådan en situation handler det ifølge Frank Hvid Petersen om at sprede nogle af sine investeringer over på enkeltaktier, som er i stand til at vinde markedsandele trods inflationen. Det kan for eksempel være indenfor teknologi-sektoren.

Se hele programmet om fremtiden for C25 i videoen her: