Interview

Aktiestrateg tror på 3D-design, lastbiler og CO2-reduktion i 2022

Billede
Aktien ligger rimelig klart i sporet til at være blandt de mest succesfulde softwareselskaber i 2022, siger Michelle Nørgaard om aktie, hun tror ekstra meget på til næste år. Selvom Handelsbankens senioraktiestrateg venter moderate kursstigninger i 2022, har hun nemt ved at pege på en række aktier, hvor hun forventer, kursen vil stikke helt af.
Billede

Af
Christian Kjær

Redaktør, ck@shareholders.dk

Hvad forventer du af aktierne i 2022?
I forhold til de meget pæne stigninger i aktiekurserne, vi har set i de senere år, skal man formentlig være mere realistisk i de kommende år. Centralbankerne har været en positiv drivkraft for aktierne, og når vi tager centralbankerne ud af ligningen, har jeg svært ved at se de samme stigninger i 2022, som vi har set i de foregående år. Jeg tror, vi får moderate kursstigninger på globale aktier på 5-7 procent. Sammenholdt med de mindre stigninger på aktiemarkederne til næste år tror jeg også, at man som investor skal vænne sig til større udsving. Efter den store korrektion på grund af Covid-19 kunne man stort set kaste sig hovedkulds ind i alt, hvorefter det steg. Det har vi til dels også set i år. Næste år vurderer jeg dog, at man skal være mere kritisk med at udvælge sine aktier, det gælder både på sektor- og aktieniveau. Der er mange selskaber, der allerede er steget både 70 og 90 procent, derfor er det så vigtigt at finde nålen i høstakken, der giver jackpotten, som outperformer det generelle marked.

Hvilken sektor er særlig interessant næste år?
Banksektoren har været den mindst sexede siden finanskrisen, men når vi ser på udsigterne nu, ser det lovende ud. Finans- og forsikringsaktier klarer sig rigtig godt, når renterne stiger. Det smitter positivt af på nettorenteindtægterne og udligner marginpresset. Bankerne har en lav prisfastsættelse, og de har stærk kontrol med omkostningerne. Det er en god kombination i forhold til at kunne outperforme mange af de andre sektorer.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Hvilken bankaktie vil du investere i næste år?
Jeg synes godt om Swedbank. De er begyndt at tage markedsandele fra konkurrenten SEB, men på trods af det, handler de stadig med en rabat på hele 25 procent målt på P/E 2022 i forhold til aktien i SEB. Jeg mener, at den rabat vil blive indsnævret i første halvår af 2022, når markedet får øjnene op for, at Swedbank ikke er blevet belønnet for at tage markedsandele. De gør det sindssygt godt, og det kan vi på ingen måde aflæse i aktiekursen. Det kan derfor ikke retfærdiggøres, at aktien handler med sådan en voldsom rabat.

Læs også: Private investorer kan tåle større udsving

Hvilke andre sektorer ser interessante ud til næste år?
Jeg er interesseret i aktieselskaber, der leverer udstyr til minesektoren. Råvarepriserne er steget meget i år, og der er intet, der tyder på, at den trend vil ændre sig foreløbig. Når priserne stiger på råvarer, har mineselskaberne en tilbøjelighed til at øge anlægsinvesteringerne. Den tendens kan vi også se i mineselskabernes regnskaber, som netop bekræfter, at de vil øge omkostningerne til nyt udstyr i den kommende fremtid. Danske FLSmidth er en klassiker i denne kategori, og de er godt positioneret til det her marked, hvor de kan hjælpe mineselskaberne med at blive mere effektive og udnytte råvarerne mest muligt. Jeg mener dog, der er et endnu bedre sted at være end i FLSmidth, og det er i finske Metso Outotec. Det skyldes, at de er endnu bedre end FLS til at øge lønsomheden og marginer. Kurspotentialet i Metso Outotec er 25 procent i 2022, og det er til trods for, at den er steget meget siden oktober.

Bliv medlem for kun 795,- årligt

Du får:

Svarende til 66 kr./md.

Ubegrænset adgang - og meget mere. Læs om alle medlemsfordele her!

 • Aktietips & artikler
 • Ugentlige nyhedsbreve
 • 9 magasiner af Aktionæren
 • Danmarks største rabatportal
 • Analyser
 • Aktie-TV & videoer 
 • Arrangementer & events
 • Masterclasses
 • Guides
 • Lokalforeningsnetværk
 • Investorredskaber
 • Digital uddannelse & kurser
 • Konkurrencer
 • InvestorSparring
 • Adgang til InvestorUgen
 • Støtter aktionærdemokratiet

Ingen binding, kan altid opsiges til udløb af kontingentperiode.

Du får også tilsendt seneste nummer af magasinet Aktionæren ved indmeldelse (værdi 79,95).

Medlemskabet fornyes årligt - priserne er inkl. moms.

Bliv medlem Icon