Analyser

Udbyttefavoritten

Billede
Billede

Af
Linnéa Schmidt

privatinvestor, stifter og partner i Moneypenny & More

Med sine stabilt voksende og høje udbytter er Realty Income en favorit hos mange udbytteinvestorer. Selskabet, som er en del af S&P 500, har været aktivt i 53 år, men blev først noteret i 1994.

Realty Income er også kendt som “The Monthly Dividend Company”, da de udlodder udbytte hver måned. Realty Income har en diversificeret portefølje med fokus på kommercielle langtidslejemål. Kendte navne som 7-Eleven, Walgreens, Sainsbury’s og Chipotle er blandt de 1.100 lejere. Lejemålene er primært beliggende i USA med en mindre del af porteføljen i Storbritannien, Puerto Rico og Spanien. Over 98,9 procent af ejendommene i porteføljen er lejet ud.

Få aktietips hver uge - tilmeld Aktionærforeningens nyhedsbrev her

Realty Income har siden sin notering øget sit udbytte 116 gange med en gennemsnitlig udbyttevækst på 4,4 procent per år og et gennemsnitligt direkte afkast på 4,4 procent de sidste 10 år. Investorer, som har været investeret i Realty Income siden noteringen i 1994, har levet godt af de lejeindtægter, som selskabet har fået ind fra de over 11.400 ejendomme, som de har i ejendomsporteføljen. Siden 1994 har Realty Income nemlig givet sine investorer et årligt gennemsnitligt afkast på 15,1 procent, hvilket er højere end både sektoren og S&P 500 i samme periode.

Børskode
O

ISIN
US7561091049

www.
realtyincome.com

Anbefaling
Køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.