Analyser

Udbetaler minimum 70 procent i udbytte

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Topdanmark blev også i første halvår påvirket af en større mængde storskader end forventet. Som resultat heraf kunne ledelsen ikke fastholde den oprindelige prognose og var nødsaget til at nedjustere forventningerne til årsresultatet.

Aktien har derfor oplevet tilbagegang i år, men er for nylig begyndt at vise en positiv udvikling igen. Selvom aktien aktuelt handler lidt til den dyre side opgjort ud fra pris/indtjening, vurderer jeg, at den påbegyndte optur for aktiekursen har potentiale til mere.

Topdanmark er i øjeblikket midt i processen med at opkøbe det førende selskab Oona Health A/S og dets datterselskaber. Det sker for at styrke positionen på det hurtigt voksende marked for sundhedsforsikringer. Jeg forventer, at dette opkøb vil styrke Topdanmarks konkurrenceevne og dermed positivt påvirke dets markedsandel.

Selskabet forventer selv en 10 procent stigning i det operative resultat per aktie i 2024. Derfor mener jeg, at fremtidsudsigterne ser positive ud, da Topdanmark også vil kunne udnytte synergieffekterne fra opkøbet. Handlen forventes at blive afsluttet den 31. december 2023.

Topdanmark har i de seneste år været konsekvente med udbytteudbetalingerne og har i halvårsrapporten for indeværende regnskabsår bekræftet en minimumsudbetalingsgrad på 70 procent.

Børskode
TOP

ISIN
DK0060477503

www.
topdanmark.dk

Anbefaling
KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.