Analyser

Tietoevry: Vil øge udbyttet fremover

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Den finske IT- og softwarevirksomhed Tietoevry dygtiggør sig på tre primære forretningsområder, nemlig software, tech-services og digitalt ingeniørskab. Aktieprisen er faldet med 15 procent i år, da første halvår ikke endte så positivt, som det ellers var forventet i forhold til omsætning. Jeg er dog stadig overbevist om, at virksomheden når sin guidance for året, da andet halvår historisk set har genereret bedre resultater end første.

Ledelsen har lagt en ambitiøs 2025-strategi, der skal appellere til den stigende efterspørgsel efter avanceret industri-specifik software, som allerede er, og forventes fortsat at være, et kæmpe marked. Selskabet gør sig også indenfor kunstig intelligens samt produktionsoptimering. En del af den ambitiøse strategi bygger på at forbedre driftsmarginen betydeligt i alle forretningsområder,og samtidig øge den organiske vækst. Spørgsmålet er, hvorvidt ledelsen er i stand til at eksekvere?

Baseret på en pæn håndtering af det makroøkonomiske klima i 2022, som bød på udfordringer i form af inflation og stigende elpriser, så er det min klare overbevisning, at selskabet er godt klædt på til fremtidige udfordringer. En af målsætningerne for forbedringen i driftsmarginen er at kunne øge udbyttebetalingerne fremover. Årets udbytteafkast med udgangspunkt i regnskabsåret 2022 ligger omkring 6 procent.

Børskode
TIETO

ISIN
FI0009000277

www.
tietoevry.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.