Analyser

Tesla: En exceptionel succes

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Tesla har været en exceptionel succes. Selskabet blev grundlagt i 2003, og i år forventes Tesla at nærme sig top ti blandt verdens største bilproducenter målt på omsætning. Målt på markedsværdi har Tesla for længst overhalet alle de andre. Og de sidste to år er selskabet tilmed begyndt at tjene penge.

Da Tesla startede, var alle andre producenter afventende med hensyn til elbiler. Forbrugerne var ikke klar, og infrastrukturen var ikke på plads. Men Tesla startede bare med at lave bilerne, og efterhånden blev klimadagsordenen mere og mere vigtig.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Succesen har på sin vis været selvforstærkende. Med høje aktiekurser har selskabet løbende kunnet udstede nye aktier og bruge provenuet til at investere i nye og større fabrikker. Aktieantallet er omtrent fordoblet siden 2013. Tesla har derfor topmoderne fabrikker og lavere produktionsomkostninger end konkurrenterne.

Men aktiekursen er derefter. P/E er 105, og jeg kan ikke regne værdien hjem. Jeg forventer, at størrelsen alene vil betyde, at væksten efterhånden bliver mere moderat. Men de er nået hertil på under 20 år. Så muligheden er til stede.

Børskode
Nasdaq: TSLA

ISIN
US88160R1014

www.
tesla.com
Anbefaling
Sælg