Analyser

Tele2: Stor vækst i Baltikum

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Telekommunikationsoperatøren, der gør sig i alt inden for telefoni, kabel-tv og internet, oplevede stabil og god organisk vækst i deres regnskab for andet kvartal, der resulterede i en beskeden opjustering af forventningerne til omsætningen for året. Umiddelbart er dette gode nyheder, men selskabet kunne også meddele, at væksten i store træk blev opvejet af inflationspres. Virksomheden opererer både i Sverige og Baltikum, hvor der især på sidstnævnte opleves stor vækst.

Her har Tele2 gode muligheder for at vinde markedsandele. Derudover bidrager operationerne i dette område med højere marginer end på hjemmemarkedet i Sverige. Efter min opfattelse er aktien prissat fornuftigt med et pris/indtjeningsforhold på 14,6, hvilket er på niveau med andre teleselskaber som Telia og Telenor. Efter et markant fald i den svenske krone synes en investering des mere interessant. Der blev i 2022 udloddet ekstraordinære udbytter, som resulterede i et udbytteafkast på 23,3 procent. I år ventes et mere normaliseret niveau med et udbytteafkast i niveauet 9 procent, men det er jo absolut også attraktivt.

Børskode
TEL2 B

ISIN
SE0005190238

www.
tele2.com

Anbefaling
AFVENT KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.