Analyser

Stort kursfald har fristet Warren Buffett

Remote video URL
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Paramount Global er resultatet af en fusion mellem medieselskaberne CBS og Viacom. Paramount ejer kabel-tv-netværk, streamingtjenester, tv-kanalerne Nickelodeon og MTV, lokal-tv-stationer samt filmselskabet Paramount.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Tv- og filmmarkedet er under stærk forandring i disse år, og det lægger et kursmæssigt pres på de traditionelle udbydere. Paramount er dog med på streamingbølgen med Paramount+ og Pluto TV. Og med Paramounts mange film i arkivet – for eksempel Mission Impossible og Transformers-serierne – har selskabet attraktivt indhold at fylde på sine streamingtilbud.

Selskabet fik rekordindtjening sidste år, men der ventes klart lavere indtjening i år og de kommende år. Aktien er faldet 42 procent i år, og Price/Earnings (P/E) er nede på 7,9 målt i forhold til den forventede lavere indtjening.

Det har formentlig fristet Buffett, da både indtjening per aktie og udbytter historisk har været moderat stigende. Udbyttet er steget godt 8 procent om året over de sidste ti år. Tidligere har selskabet tilmed flittigt købt egne aktier, men i dag er fokus på vækst og afvikling af gæld.

Aktien ligner en stærk investering, hvis selskabet kan opnå blot moderat vækst og fastholde jævnt stigende udbytter. For en dansk investor kan en ulempe dog være, at det kan være svært at følge med i udviklingen på det amerikanske tv- og filmmarked fra denne side af Atlanten.

Børskode
Nasdaq: PARA

ISIN
US92556H2067

www.
paramount.com

Anbefaling
Køb