Analyser

Markel: Et mini-Berkshire

Remote video URL
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Markel er på sin vis et mini-Berkshire Hathaway. Foruden at være et almindeligt forsikringsselskab er Markel ligesom Berkshire også et genforsikringsselskab. Desuden investerer Markel – som Berkshire – i høj grad ”forsikringspengene” i aktier. Og dermed noget mere risikabelt end mange andre forsikringsselskaber.

Det giver et potentielt højere afkast, men samtidig en højere indlagt risiko. Det er 2022 et godt eksempel på.

Selskabet fik underskud i første halvår som følge af tab på investeringerne. Når aktiemarkedet falder, rammer det bundlinjen ganske direkte.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Selskabet er på investeringssiden drevet af den meget respekterede investor, Tom Gayner, der historisk set har leveret flotte afkast.

Omsætningen er de sidste fem år steget godt 18 procent om året og indtjeningen per aktie intet mindre end 41 procent om året. Det hører dog med, at 2016 var et svagt år, og 2021 et meget stærkt år.

Kursen i forhold til den bogførte egenkapital er 1,18, hvilket ligger under det tilsvarende tal for Berkshire. Kan Markel opretholde væksten og opnå en indtjeningsmargin i nærheden af det historiske snit, ligner aktien en god investering, omend en økonomisk nedtur selvfølgelig vil give modvind på kort sigt.

Børskode
NYSE: MKL

ISIN
US5705351048

www.
markel.com

Anbefaling
Køb
Remote video URL