Analyser

Solar: Billig efter drastisk dyk

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Solar er en dansk sourcing- og servicevirksomhed, der primært beskæftiger sig indenfor el, vvs, industri, ventilation samt klima- og energiløsninger. Aktieprisen har taget et drastisk dyk på knap 25 procent i år, hvilket skyldes at virksomhedens omsætning i installationsafdelingen er tæt knyttet til byggesektoren, der påvirkes negativt af den stigende rente.

Derudover møder Solar udfordringer i form af prisstigninger, som har sat negative forventninger til væksten for andet halvår 2023. Solar handler nu til en pris i forhold til indtjening på 7, hvilket er ekstremt lavt i forhold til gennemsnittet af danske aktier. Prissætningen afspejler de udfordringer, som selskabet aktuelt er i. Jeg forventer dog, at den grønne omstilling vil skabe stigende efterspørgsel, eksempelvis for solceller og el-ladestandere.

Mit estimerede udbytteafkast for 2023 ligger tæt på 10 procent. Solar er langsigtet en god placeringsmulighed, men også de højere udbytter tiltaler mig.

Børskode
SOLAR B

ISIN
DK0010274844

www.
solar.eu

Anbefaling
KØB

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.