Analyser

Obligationer – lav risiko

Billede
Billede

Af
Ulrik Dall

Konsulent, cand.polit

Fondene i gruppen har den laveste risiko i og med, at fondene investerer i de mest kursstabile obligationer. Men selv den beskedne risiko i fondene har medført, at der er negative afkast efter tre og fem års ejertid. Det minder os om, at man ikke kan opnå et positivt afkast uden at løbe en risiko.

Vinderen i gruppen blev igen Bankinvest Korte Danske Obligationer, der også både sidste år og forrige år var på vinderholdet med en førsteplads.

2023 blev et godt år for fondene i denne gruppe, idet de typisk gav et årligt afkast på 3-5 procent – og det er et pænt afkast, når den lave risiko tages med i vurderingen. Obligationer er efter nogle vanskelige år tilbage som et egnet investeringsområde.

Bundplaceringerne i gruppen bliver især trukket ned af fortidens dårlige afkast. I 2023 har de afkastmæssigt klaret sig nogenlunde som de øvrige fonde i gruppen.

Oprettet: 2001
Formue 31.12.2023: 1.184 mio.kr.
Morningstar rating ✰ ✰ ✰ ✰ ✰ 
Investeringsstrategi: Aktiv
Akkumulerende / udbyttebetalende: Udbyttebetalende
www.bankinvest.dk

Kategorien Obligationer – Lav risiko består af 13 fonde i kategorierne Korte danske obligationer og Øvrige danske obligationer.

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.