Analyser

Kampfly, satellitter og attraktivt udbytte

Billede
Billede

Af
Peter Smed

Cand.polit. og investeringsrådgiver hos Solvent Invest

Amerikanske Lockheed Martin er en gigant inden for forsvarsindustrien. Omsætningen ligger årligt i omegnen af 500 milliarder kroner og virksomheden beskæftiger mere end 115.000 medarbejdere globalt, hvoraf cirka 60.000 er ingeniører og videnskabsfolk. Virksomheden er involveret i rumfart, våben, forsvar og IT-sikkerhed.  

Produktpaletten er meget bred, og mest kendt er nok, at Lockheed Martin står i spidsen for udviklingen af F-35 kampflyet, som også Danmark deltager i. Derudover produceres også Blackhawk-helikoptere og missiler. Endvidere har Lockheed Martin et rumprogram med produktion af satellitter samt aktiviteter med salg og udvikling af software til cybersikkerhed.

Pengestrømmene er særdeles stærke, og udlodningen til aktionærerne har været konstant stigende de seneste mange år. Det udloddede udbytte på 2,9 milliarder dollars svarer til et direkte afkast på 2,4 procent, hvilket selv med de stigende markedsrenter er attraktivt. Hertil kommer et omfattende aktietilbagekøbsprogram på 4,1 milliarder dollars i 2021.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

Virksomhedens størrelse og meget brede produktudbud gør Lockheed Martin mere robust end de mindre konkurrenter. Den største risiko ved Lockheed Martin er en eventuel reduktion i de amerikanske forsvarsbudgetter, hvilket der dog ikke er tegn på.

Aktien er i 2022 steget godt 20 procent, hvilket afspejler Lockheed Martins afhængighed af det amerikanske forsvarsbudget, der er stigende, men ikke i samme grad som de europæiske landes forsvarsbudgetter.

Børskode
LMT

ISIN
US5398301094

www.
lockheedmartin.com
Anbefaling
Afvent køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt