Analyser

Højt direkte afkast - hvert år

Billede
Siden 2012 har selskabets direkte afkast været på 7,46 procent i gennemsnit. Den årlige udbyttevækst lyder på 8,3 procent siden 2003.
Billede

Af
Linnéa Schmidt

privatinvestor, stifter og partner i Moneypenny & More

Omega Healthcare Investors er en REIT, som fokuserer på ejendomme inden for sundhedssektoren og mere specifikt på områder, der involverer ældrepleje, specialiseret pleje og plejehjem. Omega blev som en af de første REITs noteret i 1992 og ejer i alt 921 ejendomme med 63 lejere primært i USA samt enkelte ejendomme i Storbritannien.

Lejerne er relativt anonyme selskaber indenfor ældrepleje som for eksempel Brookdale Senior Living, Inc. (USA), Consulate Health Care (USA) og Healthcare Homes (UK). Under coronapandemien gik belægningen på ejendommene ned med 13 procent, men den er nu begyndt at stige igen og ligger aktuelt omkring 77 procent.

Omega udlodder udbytte hvert kvartal til investorerne og har siden 2012 haft et gennemsnitlig direkte afkast på 7,46 procent, samt en imponerende årlig udbyttevækst på 8,3 procent siden 2003. Selskabet blev i 2021 rangeret som top to sundheds-REIT med et 10-årigt totalafkast på 214,2 procent.

Børskode
OHI

ISIN
US6819361006

www.
omegahealthcare.
com

Anbefaling
Afvent køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.