Analyser

For meget negativt er indregnet i kursen

Billede
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Royal Unibrew blev sidste år negativt påvirket af de høje energi- og transportomkostninger, vigende forbrugerefterspørgsel samt den stigende rente.

Gælden er vokset til at udgøre 3,1 x EBITDA som en konsekvens af flere opkøb, blandt andet det hollandske bryggeri Vrumona. I forbindelse med en trading update efter tredje kvartal tilpassede Royal Unibrew forventningerne til årets EBITDA en anelse ned. Det brød investorerne sig ikke om, og samlet har 2023 været en kursmæssig skuffelse, hvilket har placeret Royal Unibrew på et yderligt mandat omkring opretholdelse af C25-status. Jeg tror dog selskabet kan fastholde sin status, da flere forhold peger mod en forbedring af indtjeningen i 2024 og frem, hvilket alt andet lige også kan føre til en stigende aktiekurs. Renten samt energi- og transportomkostningerne er begyndt at falde, og samtidig vil bryggeriet formentlig snart se positive synergier fra opkøb.

Udfordringen er, hvis Europa rammes af recession, da det kan få forbrugerne til at holde igen. I min optik er for meget negativt nu indregnet i aktiekursen, hvilket giver mere upside end downside.

Op eller ned: I fare for nedrykning fra C25 til Large Cap

Børskode
RBREW

ISIN
DK0060634707

www.
royalunibrew.com

Anbefaling
KØB

Abonner på vores Youtube-kanal her:

Ansvarsfraskrivelse: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.