Analyser

EPR Properties: Investering i oplevelser

Billede
Billede

Af
Linnéa Schmidt

privatinvestor, stifter og partner i Moneypenny & More

EPR Properties Trust noteredes i 1997 og er en REIT med fokus på ejendomme inden for fritid og underholdning. 93 procent af ejendommene er beregnet på at give mennesker oplevelser, det kunne være forlystelsesparker, museer, akvarier, fitnesscentre, biografer eller skisportssteder. De resterende 7 procent af ejendommene har fokus på børn og uddannelse, herunder børnehaver og privatskoler.

EPR ejer totalt 358 ejendomme med et fokus på USA og i mindre grad Canada. 97 procent er udlejet, og de har over 200 lejere, herunder TopGolf Entertainment Group, AMC Entertainment og Premier Parks.

EPR har givet sine investorer et totalafkast på 1368 procent siden opstarten i 1997 og har de sidste fem år givet i gennemsnit 7,2 procent i direkte afkast. EPR udlodder udbytte hver måned og havde fra 2011-2020 en gennemsnitlig årlig udbyttevækst på 5,3 procent.

Under corona stoppede EPR delvist med udbytteudlodninger. Fra 2021 til 2022 er udbyttet dog steget med 60 procent.

Børskode
EPR

ISIN
US26884U1097

www.
eprkc.com

Anbefaling
Køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.