Analyser

Dansk aktie til den langsigtede portefølje

Billede
De mindre danske aktier klarede sig i 2021 klart bedre end de større, så der er al mulig grund til også at interessere sig for den mere ukendte del af aktiemarkedet. John Stihøj har fundet ti mindre og mellemstore aktier med langsigtet potentiale.
Billede

Af
John Stihøj

Analytiker og ejer af Aktieinfo

Ugentlig distribution af aviser og tryksager (”Last Mile”) er koncernens cash cow og et stabilt forretningsben med mulighed for at blive udvidet, såfremt det lykkes at indgå aftaler om pakning for andre store aktører. I dag har man en aftale med Deutsche Post om pakning af tryksager til omdeling i Flensburg. Lignende aftaler kunne tænkes indgået med andre distributører i nært tilknyttede lande. North Media har nemlig to særdeles effektive pakkefaciliteter i Danmark.

Last Mile er det stabiliserende og velindtjenende forretningsområde, der muliggør satsning på vækstområderne med digitale services i BoligPortal, Ofir og Bekey. BoligPortal er ved at blive omlagt til en SaaS-forretning (”software as a service”), hvor man løbende udvikler ekstra services til gavn for lejere og udlejere.

Jobportalen Ofir udvikles løbende til gavn for jobsøgere og private arbejdsgivere. I Bekey er der udviklet en nøglefri adgangsløsning til aflåste trappeopgange. Aktuelt er 57 procent af alle aflåste opgange i Storkøbenhavn tilmeldt løsningen. Brugerne er koncernens egne reklameomdelere, et stigende antal kommuner (for eksempel kan hjemmeplejen få nem adgang til borgernes hjem) og nu også nemlig.com.

Jo tættere man kommer på 100 procent dækning, desto flere kommuner og virksomheder vil tilmelde sig ordningen. Bekey er også lanceret i Norge, hvilket håndteres af forhandlere, og dermed er marginerne lavere end i Danmark. Konceptet rummer efter min mening et særdeles stort potentiale, idet det kan udvides til andre byer i Danmark og andre lande.

Få aktietips hver uge - tilmeld dig nyhedsbrevet her

North Media har et stærkt kapitalberedskab, hvoraf en stor del er investeret i store veldrevne børsnoterede selskaber, og det har været en god satsning i flere år. Der er afsat penge til eventuelle opkøb, der kan styrke forretningen, ligesom man har et mål om årligt at udlodde et attraktivt udbytte og fra tid til anden købe egne aktier. North Media er en lovende aktie til en langsigtet investeringsportefølje.

Størrelse
Mid Cap
Sektor
Medier

Børskode
NORTHM

ISIN
DK0010270347

www.
northmedia.dk
Anbefaling
Køb