Analyser

Boston Properties: Kontorer i amerikanske storbyer

Billede
Billede

Af
Linnéa Schmidt

privatinvestor, stifter og partner i Moneypenny & More

Selskabet Boston Properties, som blev noteret i 1997, er en af de mest fremstående REITs inden for kontorfaciliteter og er en mulighed for investorer, der er interesserede i afkastet fra de i alt 202 kontorejendomme i de større amerikanske byer. Selskabet ejer ejendomme i blandt andet Boston, Los Angeles, New York, San Francisco og Washington DC. Af ejendommene i de seks største byer er i gennemsnit 89,7 procent lejet ud.

De fleste lejemål er mere eller mindre anonyme, men for at give et par eksempler, kan man finde følgende ejendomme i porteføljen: Mountain View Research Park i Silicon Valley, Times Square Tower i New York og Atlantic Wharf i Boston.

Selskabet udlodder udbytte hvert kvartal og har givet investorerne 1.373 procent i totalafkast siden noteringen i 1997.

Det årlige gennemsnitlige direkte afkast har de seneste 10 år været i den lavere ende, når det kommer til REITs, nemlig 2,9 procent.

Udbyttevæksten er heller ikke den mest stabile i forhold til andre REITs. Boston Properties' udbytte steg således med 211 procent i 2013 og faldt med 30 procent i 2016. Fra 2011 har der dog i otte ud af 10 år været en stigende trend i udbyttet fra år til år.

Børskode
BXP

ISIN
US1011211018

www.
bxp.com

Anbefaling
Afvent køb


Bliv medlem og få magasinet Aktionæren 9 gange årligt

Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.