Analyser

Airbnb: Matchmakeren

Billede
Billede

Af
Per Juul

direktør, Juul Value Invest

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Airbnb er verdens førende udbyder af overnatning fra private til private og har omkring fem millioner værter.

Airbnb nyder godt af en såkaldt netværkseffekt, der ofte er selvforstærkende for den største aktør i en branche. Udbyderne af overnatning vil helst bruge den markedsplads, hvor der kommer flest kunder, og kunderne har det på samme måde – de søger derhen, hvor der er størst udvalg.

Selskabet har medvind fra det faktum, at vi rejser mere og mere i privat regi, hvorimod forretningsrejser fortsat er reduceret noget. På den korte bane vil OL og EM i fodbold understøtte efterspørgslen i år.

Der er dog også risici at spore. De store hotelportaler, Booking og Expedia, forsøger også at bane sig vej ind på markedet for udlejning til private. Også Google, Meta, Amazon med flere vil måske forsøge at formidle udlejning mellem private.

Airbnb udbetaler ikke udbytte, men køber egne aktier, så hele afkastet skal komme fra kursstigninger. Indtjeningen per aktie forventes at lande på 4,48 dollar i år, og derefter vokse 12 procent næste år og 15 procent året efter.

Price/Earnings er dermed cirka 32 ved en kurs på 141 dollar. Selvom der forventes fin vækst betyder usikkerheden, at jeg fundamentalt set finder aktien for dyr. Men så længe væksten faktisk realiseres, vil en vækstaktie ofte fortsætte med at handle til den høje vurdering, og aktien vil stige i takt med indtjeningen per aktie.

Børskode
ABNB

ISIN
US0090661010

www.
airbnb.com

Anbefaling
AFVENT KØB