Billede
ALK-Abelló A/S
Sundhed - Medicin og Bioteknologi

ALK-Abello er en global, forskningsbaseret medicinalvirksomhed med fokus på allergivaccination samt forskning i behandling og mulig forebyggelse af allergisk astma. Pipelinen omfatter tabletvacciner mod husstøvmide- og træpollenallergier. ALK's tabletvaccine mod græspollenallergi blev lanceret i Europa i 2007. I 2014 blev tabletvacciner mod græspollen- og ragweedpollenallergi godkendt af FDA og lanceret i USA og Canada. ALK har partnerskaber om udvikling og kommercialisering af tabletter i Nordamerika, Japan, Rusland, Kina, Australien og New Zealand.

ALK er verdens førende virksomhed inden for allergivaccination (immunterapi). Behandlingen fremkalder et beskyttende immunrespons, der vedvarende mindsker symptomerne og har potentialet til at reducere risikoen for at udvikle astma. ALK tilbyder allergivacciner som injektioner, sublinguale dråber og tabletter, som er den nyeste, bedst dokumenterede og mest bekvemme behandling.

ALK mangler en partner i USA efter brudt samarbejde med Merck i juli 2016. I april 2014 godkendte de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, to registreringsansøgninger fra Merck, hvilket udløste ALK.

ALK-Abello og bioCSL meddelte i februar 2015, at de har indgået et partnerskab for Australien og New Zealand. Partnerskabet giver bioCSL eksklusive rettigheder til at markedsføre og sælge ALKs tabletvacciner mod allergi forårsaget af husstøvmider og græspollen samt ALKs adrenalinpen Jext.  

ALKs største konkurrenter er franske Stallergenes og derefter kommer tyske Allergopharma. ALK udspringer af Chr. Hansen-koncernen.

Analyser

Ugens Tekniske Analyse: Tre køb og et salg

Der er momentum i ISS_aktien og analytikerens anbefaling er klar. Til gengæld sælger investorerne aktier i Alk-Abelló til stadigt lavere kurser. Det kortsigtede momentum i tysk energiselskab er stærkt positivt, o...
11. november 2022
Teknisk analyse

Ugens Tekniske Analyse: Dobbelttop i C25

Kursudviklingen i ALK Abello ser lovende ud, og det ligner et godt tidspunkt at købe aktien, vurderer ugens tekniske analytiker, der også ser nærmere på, hvilken dansk bankaktie, der ser bedst ud lige nu. Desuden...
23. december 2021
Markedskommentar

Analytiker: September bliver svær på aktiemarkedet

Regnskaberne for andet kvartal har været bedre end forventet, men mange danske aktier er alligevel slået tilbage. På den korte bane skal du passe på, men på lang sigt har aktiekurserne ikke toppet endnu, vurderer...
20. august 2021