Teknisk analyse

Ugens Tekniske Analyse: Signal om stigning i Novo Nordisk

Billede
Signalerne i OMX Copenhagen 25-indekset er negativt på kort sigt. Til gengæld signaleres der en videre stigning i Novo Nordisk og i dansk mid cap-aktie. Det viser ugens tekniske analyse, der også kigger på retningen for aktien i amerikanske Chevron samt i S&P 500-indekset.
Billede

Af
Fredrik Tyvand

Investtech

Analyserne er skrevet på baggrund af lukkekurser torsdag 7. september.

S&P 500-indekset i en stigende trendkanal på kort sigt. Det viser, at investorer over tid har købt til stadigt højere kurser for at komme ind i indekset og indikerer en god udvikling for markedet. Indekset ligger mellem støtten ved cirka 4430 points og modstanden ved cirka 4510 points og etableret brud på et af disse niveauerne vil signalere videre retning. Indekset anses teknisk positiv på kort sigt. Vurdering, 1 til 6 ugers sigt: Køb.

Billede

Chevron har brudt opad fra en tilnærmet horisontal trendkanal på kort sigt, noget der indikerer en fortsat stærk udvikling. Der blev også givet købssignal fra en rektangelformation ved bruddet op gennem modstanden ved 160 dollars, og videre stigning til 168 dollars eller mere er signaleret. Der er ingen modstand i kursdiagrammet, og ved reaktioner tilbage har aktien støtte ved cirka 164 dollar. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien - noget som indikerer stigende optimisme i markedet. Chevron anses samlet set teknisk positiv på kort sigt.

Vurdering, 1 til 6 ugers sigt: Køb.

Billede

Tilbud til medlemmer af Dansk Aktionærforening: Permanent rabat på Investtech

Nilfisk Holding viser en stærk udvikling inden for en stigende trendkanal på kort sigt. Stigende trender indikerer, at virksomheden er inde i en positiv udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er stigende. Der er ingen modstand i kursdiagrammet, og et videre opsving indikeres. Ved reaktioner tilbage har aktien støtte ved cirka 129 kroner. Positiv volumenbalance indikerer, at volumen er høj på opsvingsdage og lav på nedgangsdage - noget der styrker aktien. Nilfisk Holding anses samlet set teknisk positiv på kort sigt.

Vurdering, 1 til 6 ugers sigt: Køb.

Billede

Novo Nordisk har brudt op fra den stigende trendkanal på kort sigt, noget der signalerer en endnu stærkere stigningstakt. Der er ingen modstand i kursdiagrammet, og ved reaktioner tilbage har aktien støtte ved cirka 1274 kroner. RSI over 70 viser, at momentummet i aktien er stærkt positivt på kort sigt. Investorer er stadig gået op i pris for at få købt aktien - noget som indikerer stigende optimisme. Novo Nordisk anses samlet set teknisk positiv på kort sigt.

Vurdering, 1 til 6 ugers sigt: Køb.

Billede

OMX Copenhagen 25 GI ligger i en faldende trendkanal på kort sigt. Faldende trender indikerer, at markedet er inde i en negativ udvikling, og at købsinteressen blandt investorerne er aftagende. Indekset har brudt en rektangelformation, og etableret brud på støtten ved 1971 vil indikere videre nedgang til 1905 points eller lavere. Der er ingen støtte i kursdiagrammet, og ved reaktioner op har indekset modstand ved cirka 2006 points. RSI divergerer imidlertid positivt mod kursen, hvilket indikerer mulighed for en reaktion opad, og RSI-kurven viser en stigende trend - noget som er et tidligt signal om mulig drejning op, også i kursen. Samlet set anses dog indekset teknisk negativ på kort sigt.

Vurdering, 1 til 6 ugers sigt: Sælg.

Billede

Gratis: Prøv Investtech i 14 dage

Metode
Siden 1997 har Investtech udviklet algoritmer til teknisk analyse af aktier og identifikation af købs- og salgssignaler og laver opdaterede købs- og salgsanbefalinger for aktier på Københavns Fondsbørs.

Hver dag identificerer Investtechs algoritmer de mest optimale trendkanaler, støtte- og modstandsniveauer og kursformationer, der trækkes ind i kursdiagrammerne på kort, mellemlang og langsigtet investeringshorisont. Med store datasæt har Investtech forsket i udviklingen af købs- og salgssignaler fra disse tekniske indikatorer og har dermed omfattende statistik for bl.a. trends.

Disclaimer: Artikler, analyser, klummer eller interviews mm. i Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i Aktionæren.