Tech- og AI-porteføljen

Se vinderaktierne: Porteføljen oppe med 262.000 kr på fem måneder

Billede
Tech- og AI-porteføljen, som du kan følge i Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, er steget med 26 procent siden marts. Se porteføljens 11 aktier her.
Billede

Af
Anders Bæk

Tech-investor, analytiker og civilingeniør

Det er gratis at tilmelde sig Dansk Aktionærforenings nyhedsbrev, hvor du får aktietips hver uge.

Siden sidste opdatering i maj-måned er der sket en stor udvikling i Tech- og AI-porteføljen. Porteføljen har gennemgået en stor stigning indenfor det sidste kvartal og i skrivende stund har porteføljen en værdi på 1.261.972 kroner.

Jeg startede porteføljen i marts i år med en startværdi på 1.000.000 kroner. Det betyder derfor, at porteføljen på et halvt år er steget med 26,2 procent eller lidt over en kvart million kroner.

Dette betragter jeg som et yderst tilfredsstillende resultat, der fint flugter med mine forventninger til porteføljen.

Billede

Lad os prøve at dykke ned i, hvordan de enkelte aktier har udviklet sig. De tre aktier, der indtil videre har klaret sig bedst siden starten er:
-Nvidia (78,41% stigning)
-Adobe (46,81% stigning)
-Netflix (45,73% stigning)
 
Otte ud af ti aktier har haft en stigning på mere end 10%. TSMC og ASML har haft lavere afkast. ASML er den eneste aktie i porteføljen, der har haft et fald siden begyndelsen:
-ASML (-2,34% fald)
 
To katalysatorer, der har sendt porteføljen til vejrs
Porteføljen har klaret sig godt af primært to årsager:
Porteføljen blev påbegyndt på et tidspunkt, hvor markederne så småt var begyndt at klatre op af den negative makrodal, som vi var faldet ned i i løbet af 2022. Optimismen har bredt sig flere steder takket være lavere renter og inflationsniveauer. Dette har fungeret som en katalysator, der har sendt flere af porteføljens aktier op.
 
Makrofaktorer har dog kun taget aktierne et stykke af vejen. Aktierne er i høj grad også løftet på baggrund af den store AI-bølge som i denne tid skyller ind over os.

På baggrund af mine analyser, vurderer jeg, at porteføljen indeholder de 5 førende AI-selskaber: Tesla, Microsoft, Meta, Nvidia og Alphabet.

AI-teknologi vil herfra vende op og ned på store dele af vores hverdag, arbejdsliv, uddannelsesinstitutioner, sundhedssektor mm. Hvis man formår at investerer sig ind i de førende AI selskaber over de kommende år, er der formentligt store gevinster at hente.
 
Fare for en AI-boble?
Man kunne dog frygte, at de hurtigt-voksende priser på flere tech-aktier kan være begyndelsen på en ny boble: En AI-boble. Det er ikke et utænkeligt scenarie, at vi er på vej en i en ny boble, og allerede nu ser vi flere aktier, der handles til særdeles høje multipler. Fx sælges Nvidia lige nu til en P/E på over 200, og dette er også grunden til, at jeg valgte at skære ned i min position i selskabet i sidste porteføljeopdatering.

Den bedste måde at gardere sine investeringer imod en potentiel AI-boble er, ved at investere i de aktier, der reelt er førende indenfor denne nye spirende AI-teknologi.

Bliv medlem og se de 11 aktier nu

Aktier som Google og Amazon overlevede og blomstrede efter internet-boblen i starten af 00erne på grund af deres førende teknologiske position indenfor den nye internet-teknologi. Ligeledes vil jeg forsøge at investere i de selskaber, der vil opleve en radikal vækst på top- og bundlinje over de kommende år qua deres teknologiske forspring indenfor AI-industrien. En potentiel AI-boble vil kun kunne trække disse aktier ned på den korte bane, men på den lange bane vil de have en stor og sund stigning i vente.
 
Forventninger fremadrettet
Jeg ser fremadrettet fortsat et enormt stort potentiale i de fleste af porteføljens aktier. Jeg forventer, at porteføljen har en meget stor vækst i vente.

Bliv medlem for kun 795,- årligt

Du får:

Svarende til 66 kr./md.

Ubegrænset adgang - og meget mere. Læs om alle medlemsfordele her!

 • Aktietips & artikler
 • Ugentlige nyhedsbreve
 • 9 magasiner af Aktionæren
 • Danmarks største rabatportal
 • Analyser
 • Aktie-TV & videoer 
 • Arrangementer & events
 • Masterclasses
 • Guides
 • Lokalforeningsnetværk
 • Investorredskaber
 • Digital uddannelse & kurser
 • Konkurrencer
 • InvestorSparring
 • Adgang til InvestorUgen
 • Støtter aktionærdemokratiet

Ingen binding, kan altid opsiges til udløb af kontingentperiode.

Du får også tilsendt seneste nummer af magasinet Aktionæren ved indmeldelse (værdi 79,95).

Medlemskabet fornyes årligt - priserne er inkl. moms.

Bliv medlem Icon