Investorviden

Kamp om din formue – se vinderne og taberne

Billede
InsideBusiness gør status over investeringsforeningernes kamp om danskernes formuer i 2020. Hos de store banker trak Nordea Invest og Bankinvest sig ud som vindere, mens Danske Invest fortsat kæmper med at bremse kundesivning.
Billede

Af
Christian Carlsen

journalist, InsideBusiness

Selv om langt de fleste investeringsforeninger formåede at levere positive afkast til kunderne i 2020, viste det mest dramatiske investeringsår siden finanskrisen, at de uafhængige forvaltere bliver ved med at tage markedsandele, mens især én storbank kæmper med at sætte en prop i kundesivningen.

Hos de store banker trak især Nordea Invest og Bankinvest sig ud som vinderne ved at kapre markedsandele på detailmarkedet og store dele af de nye penge, der blev sendt i cirkulation, mens markedslederen Danske Invest endnu en gang havde et svært år.

Sagen kort

InsideBusiness ser i denne artikel nærmere på, hvordan coronaåret satte sit præg på magtbalancen mellem landets investeringsforeninger – fra de bankejede til de fremadstormende uafhængige kapitalforvaltere.

Især de bankuafhængige mindre kapitalforvaltere er i de senere år vokset markant i takt med, at flere danske velhavere søger væk fra de traditionelle. Bankerne sidder dog fortsat på størstedelen af danskernes formuer.

Hos de store banker trak især Nordea Invest, Bankinvest og Nykredit sig ud som vinderne, mens markedslederen Danske Invest endnu en gang havde et svært år.

 

Især de bankuafhængige mindre kapitalforvaltere har i de senere år spundet guld på, at flere danske velhavere flytter formuen fra de traditionelle banker til de mere specialiserede huse.

Trenden har dog endnu ikke rykket ved, at danskerne stadig har størstedelen af deres formue liggende hos for bankerne.

Bliv medlem for kun 595;- årligt

Du får:

  • Vores digitale arkiv
  • 9 x Magasinet Aktionæren med post
  • Lokale arrangementer & events
  • Rabat på handel med aktier
  • Gratis hotline - kun for medlemmer
  • Rabat på kurser
  • Forbrugervejledning
  • Stærke medlemsrabatter
Læs mere Icon