InvestorSkolen

Teknisk analyse

Billede
Kurset er for dig, der allerede har kendskab til indholdet i InvestorSkolens kurser: ”Ny på aktiemarkedet” og ”Find de bedste vækstaktier”, hvor der stiftes bekendtskab med kursgrafer.

Kurset giver dig svar på:

  • Hvad er teknisk analyse?
  • Hvordan er kursgrafen opbygget, og hvad fortæller dens mønster?
  • Hvordan forudser du de stigende og faldende kurskanaler (trends)?
  • Hvordan afslører volumen køber- og sælgerstyrke?
Kurset giver en bedre forståelse for, hvornår det er bedst at købe / sælge en aktie. Man lærer at beregne om trenden går op eller ned, og læse grafer.
Else, kursist i 2020

Beskrivelse:

På kurset lærer du alt om aktieanalyse med kursgrafer og brug af værktøjerne i Charles Dow’s teori, som indeholder de vigtigste principper i teknisk analyse.

Du lærer de grundlæggende elementer inden for teknisk analyse: kurstrends, kurskanaler, køberstøtte og sælgermodstand. Du vil blive rustet til at analysere markedets og branchernes indeks samt de individuelle aktier. Du lærer også at bruge kursgraferne til at se købs- og salgssignaler ud fra begreberne kursgrafernes glidende gennemsnit.  

Du får gode råd til, hvordan du kan anvende teknisk analyse til at afgøre, hvilken situation der dominerer enkeltaktier og aktiemarkedet i øjeblikket.

Med den afsluttende øvelsesopgave på kurset vil du lære, hvilke typer aktier du bør interessere dig for, og hvilke du bør undgå. Du vil få de praktiske redskaber til at kunne lave en teknisk analyse, og du vil kunne aflæse købs- og salgssignaler ud fra kursgraferne.

På kurset vil der ikke være konkrete råd til, hvilke aktier du bør købe, da den konkrete aktiesituation kan ændre sig fra dag til dag. Du vil i stedet få gode råd til, hvad du bør overveje, når du køber aktier. På den måde kan du bruge vores råd og værktøjer fremadrettet, selvom markedet ændrer sig.