Billede
DSV
Industri - Transport

DSV er en global udbyder af transport- og logistikløsninger inden for vejtransport, luft- og søfragt samt logistik og lagerhotel, og selskabet blev stiftet i 1976. Forretningsmodellen er aktivlet, hvilket betyder, at DSV ikke selv ejer lastbiler, fly eller skibe. Det globale netværk er skabt ved organisk vækst samt en række større virksomhedsopkøb. Ledelsen har givet klart udtryk for, at de også fremover vil være interesseret i opkøb, hvis de rette kandidater dukker op.

Transportbranchen har gennemgået en konsolideringsperiode, hvor DSV deltager aktivt. Siden 2006 har DSV opkøbt Frans Maas, ABX, AWT Cechofracht, Swift Freight, en 60 pct. andel af DSV-GL Latin America S.A., samt Seatainers Group. I januar 2016 gennemførte DSV et gigangtopkøb med overtagelsen af amerikanske UTi Worldwide for en enterprise-værdi på 1,35 mia. dollar.

DSV har gang på gang bevist, at selskabet formår at skabe værdi ved opkøb. Det sker ved, at opkøbene i løbet af to til tre år får hævet indtjeningsniveauet til DSV-niveau. Strategien er anderledes end hos konkurrenten Kuhne + Nagel, som typisk vokser organisk. Begge selskaber benytter sig dog af den aktivlette strategi, hvilket vil sige at man i stor udstrækning lader sine partnere eje aktiverne, som eksempelvis lastbiler. DSV befinder sig utvivlsomt i en meget cyklisk branche, men DSV's aktivlette strategi har til hensigt at mindske den negative effekt ved en lavkonjunktur.

DSV's seneste opkøbs kandidat er Panalipna efter at opkøbstilbuddet til Ceva blev afvist af bestyrelsen. 

Analyser

Svækket aktie truer DSV’s ekspansionsstrategi

DSV’s seneste store opkøb og ekspansive strategi har især været baseret på en stadigt stigende aktiekurs. Aktien har underpræsteret siden sidste efterår, og det er derfor særligt vigtigt, at DSV’s topledelse leverer frem...
16. august 2022
Perspektiv

Karakterbogen: Novo topper, Ambu flopper

Årets første og største danske kvartalsregnskaber er i hus. Der er stadig ingen over og ingen ved siden af Novo Nordisk, vurderer investeringsøkonom, der har givet karakterer til selskaberne. Mærsk sejler et ligeså fremr...
16. maj 2022
Analyser

Efter Mærsks rekordår: Markedet tror mere på DSV

Mærsk er kommet ud af 2021 med et enestående milliardoverskud, som koncernen foreløbig venter omtrent at gentage i 2022. Mærsk-aktien er steget betydeligt over det seneste år, mens DSV-aktien er stagneret. Alligevel værd...
01. april 2022
Investor-tv

Advarer mod dumpet dansk aktie

”Ingen er under eller ved siden af dette selskab. De er dumpet.” Sådan lyder den hårde dom fra investeringsøkonom Per Hansen i den nyeste udgave af tv-programmet Regnskabets Time.
17. februar 2022
Investor-tv

DSV-boss: Her er min største frygt

Se stort interview med topchef i DSV, Jens Bjørn Andersen, der fortæller om det bedste og det værste scenarie for transportselskabet.
07. december 2021