Aktieudsigt

Uge 39: Kapitalmarkedsdage hos C25-selskaber

Billede
Rentemødet hos den amerikanske centralbank har fjernet den værste usikkerhed om timingen for centralbankens nedtrapning af sine opkøb. Det blev indikeret, at det "snart" kan være "passende" med en nedtrapning.
Billede

Af
Trine Vestergaard

Journalist, MarketWire

Den anden store historie på aktiemarkederne i den forgangne uge handlede om den konkurstruede ejendomsudvikler, China Evergrande, hvor meldinger, om hvorvidt selskabet kan opretholde sine gældsforpligtelser sammen med den kinesiske regerings håndtering fortsat, kan komme til at præge markedet.

Fredag er der dog ikke udsigt til så meget nyt fra Kina, idet landet begynder sin mere end en uge lange Golden Week-ferie.

Markedsdeltagerne skal mandag tage bestik af søndagens valg i Tyskland, hvor kansler Angela Merkel ikke genopstiller.

På den danske scene vil Demant mandag tage opmærksomhed med kapitalmarkedsdag, og tirsdag følger Novozymes efter med sin kapitalmarkedsdag.

På regnskabsfronten vil opmærksomheden være rettet mod amerikanske Micron Technology og svenske Hennes & Mauritz, mens der på makrofronten blandt andet vil være fokus på den amerikanske ISM-erhvervstillid.

Mandag
Demant holder mandag kapitalmarkedsdag, hvor høreapparatselskabet sigter mod at give en opdatering om, hvordan man er kommet tilbage efter en periode med stor påvirkning fra coronavirus, og hvordan selskabet ser på det fremtidige vækstpotentiale.

Finanshuset JPMorgan vurderede i en analyse efter halvårsregnskabet, at kapitalmarkedsdagen sandsynligvis ikke vil blive en positiv katalysator for aktien, idet koncernchefen ved halvåret indikerede, at kapitalmarkedsdagen ville blive mere undervisning end afsløring af store nyheder.

Tirsdag
Enzymproducenten Novozymes holder tirsdag sin første kapitalmarkedsdag med Ester Baiget som topchef. Novozymes vil opdatere markedet om nye strategiske skridt for at videreudvikle selskabets biotek-kraftcenter. Finanshuset Barclays venter, at Novozymes vil forlænge de finansielle mål om en organisk salgsvækst på 5 pct. og en driftsmargin på mere end 28 pct. Der vil ifølge finanshuset sandsynligvis være fokus på ESG og innovation med et dybere kig ned i Human Nutrition og fermenterede proteiner. 


Den amerikanske hukommelseschipproducent Micron Technology aflægger i det amerikanske eftermarked regnskab for sit forskudte fjerde kvartal. Mikrochipproducenterne har været flyvende siden den værste hærgen på aktiemarkederne under coronakrisen, men de seneste måneder har stået på en mindre korrektion for Micron-aktien.

Deutsche Bank sænkede sit kursmål for aktien i slutningen af august med henvisning til stigende usikkerhed om DRAM-priserne på kort sigt. 

Onsdag 
Centralbankerne kommer onsdag i fokus, idet Den Europæiske Centralbanks todages onlineseminar om den fremtidige pengepolitik efter pandemien bliver afsluttet med indlæg fra topcheferne fra fire af verdens vigtigste centralbanker.

Andrew Bailey, der er chef for Bank of England, Haruhiko Kuroda, der er chef for Bank of Japan, ECB-chef Christine Lagarde, og den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, er onsdag klokken 17.45 klar til at deltage i den afsluttende paneldebat. 

Torsdag
Den svenske modetøjsgigant, Hennes & Mauritz, er onsdag morgen parat med regnskab for tredje kvartal, efter at selskabet har præsenteret salgstal for kvartalet. I perioden 1. juni til 31. august, som udgør tredje kvartal af selskabets forskudte regnskabsår, øgede H&M salget i lokale valutaer med 14 pct. i forhold til samme periode året før, hvilket skuffede i forhold til analytikerkonsensus på 15,6 pct.

H&M genererer cirka 15 pct. af salget i Asien og Oceanien hvoraf Kina, der er ramt af boykot, udgør en tredjedel. Australien og Japan, der har været ramt af nye, hårde nedlukninger, udgør mere end 20 pct. Til gengæld har modetøjskæmpen fortsat vækst i onlineforretningen til trods for genåbning af butikkerne. 

Fredag
Kina holder torsdag den 1. oktober sin nationaldag. Det betyder, at aktiemarkederne på både de kinesiske fastlandsbørser og i Hongkong holder lukket. Dagen markerer også starten på ferieugen Golden Week, hvilket betyder, at fastlandsbørserne først er tilbage igen mandag den 11. oktober, mens Hongkong-børsen er tilbage allerede mandag den 4. oktober.


De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i fremstillingsindustrien er fredag eftermiddag i søgelyset med ISM-opgørelsen for september. I opgørelsen for august blev det til en lille stigning til 59,9 fra 59,5 for måneden forinden, og det blev dermed 15. måned i streg, at indekset har ligget over niveauet på 50, der signalerer fremgang.

Industrivirksomhederne nyder godt af, at restriktioner har begrænset forbruget af serviceydelser. I stedet har forbrugerne skruet kraftigt op for forbruget af varer, og det kan mærkes i den globale industri. Der er dog tegn på, at temperaturen i den global industri er ved at dale, idet der er pres fra stigende omkostninger til blandt andet råvarer og arbejdskraft.