Aktieudsigt

UGE 12: Nike og de små danske aktier

Nike aflægger regnskab, amerikansk centralbankchef taler, mens man i Danmark skal ud i sidepapirerne for at finde sæsonens sidste regnskaber.
Billede

Af
Jakob Due Jakobsen

Journalist, MarketWire

Krigen i Ukraine er gået ind i sin fjerde uge, og indikationer på op- eller nedtrapning af konflikten er fortsat den primære driver for finansmarkedernes retning. I den kommende uge mødes Nato-medlemmerne i Bruxelles for at diskutere yderligere tiltag for at stoppe den russiske aggression. Opmærksomheden vil især være stor, når den amerikanske præsident Joe Biden torsdag deltager i konferencen. Centralbankerne er også fortsat i søgelyset med adskillige taler fra topfolk fra begge sider af Atlanten. Regnskabssæsonen på den danske scene er gået på hæld, hvor alle C25-regnskaber er overstået, og man skal ud blandt sidepapirerne for at finde sæsonens sidste regnskaber.

Mandag
Den amerikanske sportstøjgigant Nike aflægger mandag aften regnskab for sit forskudte tredje kvartal. Det kommer, efter, at den tyske konkurrent Adidas i starten af marts leverede opløftende forventninger om væksten i 2022. Det er til trods for, at indtægter fra Rusland og andre tidligere sovjetstater ser ud til at blive halveret som følge af krigen i Ukraine. Nikes tredje kvartal ventes at vise styrke, idet det tidlige julesalg viste tocifret vækst, hvor væksten i Nordamerika næsten nåede op på 40 pct. Investorerne vil især holde øje med meldinger om forsyningskædeproblemer og logistik samt salgsudviklingen i Kina, der i øjeblikket er ramt af større coronavirusudbrud i flere regioner.

Mandag eftermiddag taler den amerikanske centralbankchef, Jerome Powell, ved NABE’s konference om økonomisk politik. Onsdag i sidste uge løftede centralbanken renten for første gang siden 2018.

Tirsdag
NTR Holding
er tirsdag klar med regnskab for 2021, efter at selskabet i midten af november annoncerede aftalen om at sælge Daniamant, der blandt andet sælger sikkerhedslys til redningsveste og redningsflåder, til svenske Ernströmgruppen for 138 mio. kr. Når salget af Daniamant er gennemført, vil NTR Holdings aktiver primært bestå af likvide beholdninger, og bestyrelsen vil herefter stille forslag til generalforsamlingen om udlodning af udbytte, der forventes at være i størrelsesordenen 30 kr. per aktie, svarende til i alt 74 mio. kr.

Centralbankernes centralbank, BIS, holder sin innovationskonference, hvor globale politiske beslutningstagere, ledende medarbejdere fra finans- og teknologiindustrien og akademikere for at diskutere teknologi og innovation. Konferencen løber af stablen tirsdag og onsdag, hvor første dag er med fokus på penge og betalinger og anden dag med fokus på teknologi og innovation. Tirsdag er blandt andet ECB-chef Christine Lagarde på talerstolen, og onsdag er den amerikanske centralbanks førstemand, Jerome Powell, på talerstolen.

Onsdag
Firstfarms, der investerer i landbrug og jord i Østeuropa, har allerede trukket en del af spændingen ud af onsdagens endelige regnskab for 2021 efter opjusteringen i starten af marts. Her kunne Firstfarms oplyse, at driftsresultatet, EBITDA, for 2021 udgør 114 mio. kr., mens EBIT-resultatet udgør 70 mio. kr. Firstfarms har været hjulpet af rekordhøje priser på afgrøder samtidig med, at effektiviteten er øget i alle dele af forretningen og omkostningerne er holdt i kort snor. I forbindelse med opjusteringen den 4. marts fortalte selskabet, at det ikke var berørt af situationen i Ukraine.

Prime Office har også allerede været ude med meldinger om 2021, idet ejendomsselskabet kom med foreløbige resultater for året i midten af januar. Onsdag leveres de endelige tal for sidste år, hvor resultatet af primær drift ventes at nå 106-119 mio. kr. Prime Office kom også med forventninger for 2022, hvor der ventes fremgang i driftsresultatet til 120-130 mio. kr. Ejendomsselskabet henviste blandt andet til fortsat vækst i huslejeindtægterne for selskabets ejendomme i fjerde kvartal.

Torsdag
Delebilstjenesten Greenmobility er torsdag klar med sine tal for 2021, hvor der ventes en omsætning på 60-70 mio. kr. og et underskud efter skat på 55-65 mio. kr. I februar meddelte selskabet, at det havde ramt breakeven i Aarhus, der både er selskabets andenstørste by og nummer to by, hvor ordningen blev lanceret. Det er en omsætning på 7500 kr. per bil, som har skabt et profitabelt niveau i den operationelle forretning, meddelte selskabet.

Torsdagen byder på foreløbige PMI-erhvervstillidstal for marts fra blandt andet Tyskland, eurozonen og USA. Aflæsningen for fremstillingssektoren i Tyskland og eurozonen ligger fortsat over aflæsningen for servicesektoren, men i takt med genåbningen af økonomierne, ventes den udvikling af blive vendt. I USA ventes aflæsningen for servicesektoren at overstige fremstillingssektoren i marts, efter at have haltet efter i de seneste måneder.

Fredag
SP Group
har allerede løftet sløret for en del af udviklingen i 2021, hvor plastkoncernen satte rekord for omsætningen, driftsindtjeningen og overskuddet før skat og dermed indfriede sine forventninger til 2021. Det fremgik af det foreløbige regnskab for 2021, der blev præsenteret i slutningen af februar. Fremgangen blev realiseret trods modstand fra covid-19, store udsving i råvarepriserne og andre udfordringer, lød det her fra topchef Frank Gad. SP Group har i starten af marts også annonceret opkøbet af den fynske virksomhed Bovil, der har speciale i CNC-forarbejdning af teknisk plast, for 44,75 mio. kr. inklusive overtagelse af gæld.