Investor-tv

Pas på når du vælger dine index-investeringer

Remote video URL
Det er hverken sikkert eller stabilt at investere gennem indeks, der indeholder de amerikanske FANG-aktier, siger økonom Frank Hvid Petersen i Dansk Aktionærforenings nye tv-program Regnskabets Time.

Den erfarne økonom og aktieekspert Frank Hvid Petersen hejser endnu engang et advarselsflag mod index-fonde i det aktuelle program Regnskabets time fra Dansk Aktionærforening. Ifølge Frank Hvid er det med høj risiko, hvis private investorer tror, at de kan investere sikkert og stabilt i de index, der indeholder de amerikanske FANG-aktier.

”På lang sigt kan de ikke alle blive vindere. Og den helt store risiko er, at det er blevet så højt værdisat, at de til sammen fylder helt enormt meget i de amerikanske aktieindex. Derfor kan selv mindre kursfald til de store tech-giganter som Amazon, Microsoft og Meta betyde en del for udviklingen også i de passive index, der blot følger det samlede marked," siger han.

Se advarslen fra Frank Hvid Petersen øverst eller se hele programmet her:

Du kan også se den næste del af Regnskabets Time herunder, hvor Danske Bank, Carlsberg og Novo Nordisk bliver analyseret. Og så giver vores faste aktieekspert Ole Søeberg sit bud på en udenlandsk og glemt aktie med stort kurspotentiale.

Artikler, analyser eller interviews mm. i magasinet Aktionæren og på shareholders.dk kan ikke erstatte individuel rådgivning. Undersøg og vurder altid selv de investeringer, du overvejer, ud fra din investeringsstrategi, risikovilje og tidshorisont. Synspunkter og anbefalinger svarer ikke nødvendigvis til Dansk Aktionærforenings holdninger. Dansk Aktionærforening og skribenterne kan ikke påtage sig ansvaret for eventuelle tab, som du måtte pådrage dig ved at følge anbefalinger i magasinet Aktionæren eller på Shareholders.dk.