10. januar 2014 kl. 00.00
2014-klar med Novozymes og fire andre stjerner
Lars Persson kommer i hus med knap 19 procent i 2013 - slået af både C20- og C20 Cap-indekset. Det håber han at kunne ændre i 2014 ved at smide syv darlings ud til fordel for fem nyindkøb. Se dem og de fem nye bænkevarmere med SAS som klar storfavorit her.
Af Lars Persson, NP Investor
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

Afkast på min portefølje slutter i år på 18,8 procent - mod C20-indekset på 24,3 procent og C20 Cap-indekset på 31,9 procent - pr. den 30/12.  

 

Min portefølje kunne i 2013 ikke følge med de to hovedindeks C20 og C20 Cap. Det skyldes, at jeg ikke har haft de to turn around-aktier Vestas og Pandora med i min modelportefølje. Begge har givet et afkast på over 100 procent.

Vi har rebalanceret vores portefølje her ved årsskiftet. 
Rebalancering betyder, at jeg har valgt et par andre aktier, end dem jeg havde i den tidligere portefølje, mens et par af de tidligere aktier har fået plads igen. Jeg vælger ikke at investere hele beløbet, da aktiemarkederne er meget overkøbt, og der er behov for en korrektion.


Status over de mest interessante af portefølje-aktierne  

ALK-Abelló er ny i porteføljen. Aktien har etableret en stigende trendkanal helt tilbage i sommeren 2013. Der er et positivt momentum på både uge- og månedsniveauet. Endvidere har selskabet en forretning med få store konkurrenter.

 

D/S Norden har ligeledes været inde i en positiv tendens siden december 2012. Den positive tendens er fortsat intakt. Den store stigning sidst i december gør, at nærmeste støtteniveau er helt nede i kursniveauet omkring 260.

 

DSV er ny i porteføljen og fandt også sin bund i sommeren 2013, hvor signalmodellen Bollinger etablerede et nyt signal. De glidende gennemsnit på 8 og 24 uger etablerede et "Golden Cross". Et Golden Cross er, når det korte glidende gennemsnit bryder op gennem det lange glidende gennemsnit. Holder aktiens tendens, så bliver "det gyldne kryds" etableret i løbet af 2-3 uger, hvilket vil bekræfte den positive tendens i aktien.

OBS. Du kan læse mere om "Golden Cross" og andre begreber inden for teknisk analyse i Aktionærens Master Class: "Sådan fungerer teknisk analyse"
.

Den stigende tendens i aktiekursen trækker også op i de tre indikationsmodeller MACD, Momentum og RSI (Relativt Styrke Indeks) på ugebasis.  

 

FLSmidth har etableret en højere skæv dobbeltbund. De sidste par ugers stigning i aktien har etableret et nyt købssignal i Bollingerkanalen. Det samme ny købssignal ser man i signalmodellen Parabolic. Første modstandsniveau er 320 og herefter ved kursniveauet 340. Der er "gaps" i niveauet 343,70-346 og igen i niveauet 363,2-363,7 - disse bliver ofte lukket over tid.

 

Lundbeck tester modstandsniveauet 140, der var en topformation tilbage i  sommeren 2011. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation og er stigende. Den samme tendens ses på ugebasis. Nærmeste modstandsniveau er ved 150 og herefter i niveauet 170, hvor aktien var oppe i 2007.

 

Matas er ny i porteføljen. Aktien har - som markedet i øvrigt - etableret en stigende tendens imellem et par støttelinier. Aktien er gået i køb i flere signalmodeller på ugebasis. Endvidere er der hastighed i Momentum på ugebasis.

I porteføljen har jeg desuden Novozymes og Rockwool. 

SAS på radaren
På kandidatbænken står Coloplast, Novo Nordisk, Auriga, Ambu samt SAS.
SAS er den jeg overvejer mest, da aktien har etableret en interessant bundformation med denne uges stigning.


Sådan så porteføljen ud før opdateringen:

 

Sådan ser porteføljen ud efter opdateringen:

Lars Persson ejer selv aktier i Matas og Lundbeck.

Lars Persson benytter det svenskudviklede aktieanalyseprogram Vikingen fra Addiva til at udføre den tekniske analyse. 

 


 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: