04. oktober 2013 kl. 00.00
Carlsberg rykker fra kandidatbænk til portefølje
Der er stor rokade i Lars Perssons portefølje: To gamle kendinge ryger ud, Carlsberg flytter sammen med to andre bænkevarmere fra kandidatbænken til porteføljen – og to nyheder rykker ind på bænken. Se Perssons "rising stars" her.
Af Lars Persson, NP Investor
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

De amerikanske politikere leger med ilden, men markedet forsøger at bevare roen trods den manglende enighed i USA omkring det amerikanske budget. Næste store problem er gældsloftet, der bliver ramt i midten af oktober. Den manglende enighed vil påvirke forbrugerne: De vil bliver mere tilbageholdende og de offentlige ansattes penge mangler til forbrug i USA.

 

Afkast på min portefølje er per den 2. oktober på 12,6 procent - kontra C20-indekset på 13,8 procent og C20 Cap på 20,9 procent.  


Jeg er tilfreds med det afkast, der er opnået indtil videre i min DAF-portefølje, selvom det ikke har slået C20 til dato. Det skal ses i lyset af, at jeg har fravalgt to af de selskaber, der er løbet hurtigst: Vestas og Pandora. Fravalget skyldes, at jeg ønskede mindre volatilitet og risiko i min DAF- portefølje.

 

Ændringer i porteføljen

Siden sidste porteføljeopdatering har jeg solgt Chr. Hansen, og Rockwool er solgt i løbet af august. I stedet har jeg købt G4S og SimCorp samt Carlsberg i samme måned, da alle tre så teknisk interessante ud på flere af mine modeller. De er alle plukket fra kandidatbænken.

 

Interessante aktier på kandidatbænken

Novozymes-aktien har konsolideret sig i niveauet 205-215 siden august. Det har fået de tre indikationsmodeller - MACD, Momentum og RSI (Relativt Styrke Indeks) - til at falde tilbage på ugebasis. Der er endnu ikke etableret en bund i de tre modeller, så derfor tages aktien kun med på kandidatbænken. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger som en støttelinje i niveauet 200. Signalmodellerne Bollinger og Parabolic er begge i køb på ugebasis med deres støttelinjer i niveauet omkring de 200.

Bryder Novozymes niveauet 215, så ser aktien interessant ud.

 

 

IC Companys er steget kraftigt hen over sommeren, men nu har den tabt pusten, hvilket har fået Momentum til at falde tilbage på ugebasis. RSI har etableret en topformation oppe i det overkøbte niveau. Den samme topformation er blevet etableret i MACD på ugebasis. Signalmodellerne er begge i køb på ugebasis, og det lange glidende gennemsnit på ugebasis er i niveauet 140 som en støttelinje.

 

Bryder IC Companys niveauet 175, så ser aktien igen interessant ud.

 

Status over de mest interessante af portefølje-aktierne 

FLSmidth hænger fortsat med næbbet og er ikke rigtigt kommet i gang. Aktien taber igen momentum, og samtidig tester den støtteniveauet omkring 290-295. RSI er nede omkring 60. De glidende gennemsnit har etableret et "Golden Cross" i sidste uge og tester nu det lange glidende gennemsnit på ugebasis, og der er en støttelinje i niveauet 290.

Et Death Cross er et salgssignal, der fremkommer, når det korte glidende gennemsnit bryder ned gennem det lange glidende gennemsnit. OBS. Du kan læse mere om "Death Cross" og andre begreber inden for teknisk analyse i Aktionærens Master Class: "Sådan fungerer teknisk analyse"

 

GN Store Nord har genvundet farten og handles omkring 120. Holder aktien sig over 120, er den faldende tendens, der har været i gang siden slutningen af august, blevet brudt. Den positive tendens i aktien har fået de tre indikationsmodeller til at etablere en bundformation på ugebasis. RSI er i niveauet 68, hvilket indikerer, at der fortsat er et interessant potentiale i aktien. Det lange glidende gennemsnit har støtte i niveauet 114.Lundbeck
har genvundet sin styrke hen over sommeren, da der den seneste uge har været en række positive meddelelser fra selskabet. Aktien er brudt igennem modstandsniveauet 120 og tester nu modstanden omkring 125. Næste modstandsniveau er ved 135-140, hvor aktien tilbage i juli etablerede en topformation. Momentum på månedsniveauet har etableret en topformation, hvilket indikerer, at man i løbet af 3-5 måneder skal se en topformation.

 

 

Spar Nord har bevæget sig vandret siden august. Den vandrette formation har fået Momentum og RSI til at falde tilbage på ugebasis. De seneste to dage er aktien hoppet op til modstandsniveauet 43, og kan aktien komme igennem det niveau, er der langt op til en test af næste modstandsniveau ved kursniveauet 46. Dette kursniveau var tilbage i 2009 og 2010 et svært modstandsniveau at komme igennem. Lykkes det, er næste modstand ved 50, som var et modstandsniveau tilbage i begyndelsen af 2005.

 

 

Sådan ser porteføljen ud efter opdateringen:

Lars Persson ejer selv aktier i GN Store Nord og Lundbeck.

Lars Persson benytter det svenskudviklede aktieanalyseprogram Vikingen fra Addiva til at udføre den tekniske analyse. 

 


 

HUSK, at du kan møde Lars Persson på InvestorDagen den 8. oktober på Radio24syv's stand i messeområdet. 

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: