28. juni 2013 kl. 00.00
Tre C20-selskaber på kandidatbænken
Lars Persson tager gevinsten hjem i Pandora, men lader smykkeaktien blive siddende på kandidatbænken sammen med tre andre potentielle fremtidige superkøb. Se her hvilke.
Af Lars Persson, NP Investor
Denne side stammer fra vores gamle hjemmeside og kan derfor se lidt underlig ud, mangle billeder etc. Hvis du støder på noget, som gør det svært at læse indholdet, så skriv gerne til webmaster@shareholders.dk

Afkastet på min portefølje kontra C20-indekset og C20 Cap ser fornuftigt ud, da porteføljen frem til den 26. juni har givet et afkast på 11,63 procent, mod C20-indeksets 3,31 procent og C20 Cap's 6,29 procent.

 

Ændringer i porteføljen

Jeg har reduceret min eksponering i markedet, da aktier har etableret en faldende tendens, og der har været en række historier, der er gået imod Novo Nordisk, hvilket har trukket kursen yderligere ned.


Desuden har jeg taget en gevinst hjem i mine Pandora-aktier i denne uge, da markedet var uroligt. Pandora har dog genoptaget den stigende tendens, så aktien kommer med på kandidatbænken.

 

Interessante aktier på kandidatbænken

Et par af aktierne på kandidatbænken er Carlsberg, D/S Norden, Pandora og Vestas.

Teknisk er Carlsberg-aktien i faldende tendens og har været det siden marts i år, hvor aktien toppede i 600. Den faldende tendens betyder, at der er etableret et salgssignal i de to signalmodeller Bollinger og Parabolic i marts.

De glidende gennemsnit etablerer et "Death Cross" i slutningen af april. Et Death Cross er et salgssignal, der fremkommer, når det korte glidende gennemsnit bryder ned gennem det lange glidende gennemsnit. I grafen ses det, når 8 dages snittet (grøn linje) bryder under 24 dages snittet (rød). OBS. Du kan læse mere om "Death Cross" og andre begreber inden for teknisk analyse i Aktionærens Master Class: "Sådan fungerer teknisk analyse"

RSI (Relativt Styrke Indeks) er nede i det oversolgte niveau på ugebasis. Bryder aktien ud af niveauet 530, så tages den med i porteføljen, hvis der plads.
   

 


D/S Norden har været igennem en stigende tendens, men den fik ikke plads i porteføljen, selvom den også var på kandidatbænken sidste gang, jeg skrev. Aktien tester nu modstandsniveauet 190-192, som også var tilfældet i april, maj og nu i juni.

Et brud af niveauet omkring 190 vil åbne op for at aktien kan teste niveauet 205 og herefter 220. Momentum er stigende på ugebasis, og MACD (Moving Average Convergence Divergence) har etableret en bund og stiger.

 

 

Pandora tabte pusten på, at hovedaktionæren sendte en bunke aktier på markedet. Men de fortsat faldende sølvpriser gør, at aktien igen har luft under vingerne og holder sit købssignal. Bryder aktien igennem 200, så kommer den med i porteføljen igen.   

 

Status over portefølje-aktierne

FLSmidth burde faktisk være solgt, da aktien etablerede en faldende tendens med toppen i februar. Faldet i aktien betyder, at RSI på ugebasis har ramt det oversolgte niveau og har bevæget sig rundt dernede siden midten af april.

Nu er aktien så småt begyndt at stige, så der er lagt op til en mulig rebound i aktien, hvilket gør, at jeg beholder FLSmidth.


Lundbeck
er den seneste måned blevet ramt af korrektionen i markedet. Desuden skal selskabet betale erstatning for at forsinke kopiproducenternes adgang til at producere lykkepillen, hvilket EU har fundet ulovligt.
Det har trukket aktien ned til kurs 100.

Faldet har sendt RSI ned i det oversolgte niveau, hvilket indikerer, at der er en mulig rebound på vej i aktien.

 

 

TDC har den seneste tid været ude i nogle gevaldige svingture. Aktien tester nu et interessant modstandsniveau ved 46, som tilbage i april var et modstandsniveau, der skulle brydes, før TDC-aktien kom op og kunne teste kurs 49. Den stigende tendens i aktiekursen gør, at både momentum og MACD på ugebasis stiger.

Endvidere er der fortsat et købssignal i Bollingerkanalen på ugebasis, 
mens aktierne Coloplast og GN Store Nord begge fortsætter den stigende tendens, som de har været i siden slutningen af 2011. Det langsigtede momentum på månedsbasis peger dog nedaf i begge aktier, så man skal være på vagt.

 Sådan ser porteføljen ud efter opdateringen:
Lars Persson ejer selv aktier i GN Store Nord og Lundbeck.Lars Persson benytter det svenskudviklede aktieanalyseprogram Vikingen fra Addiva til at udføre den tekniske analyse.

 Tilmeld dig Aktionærens Nyhedsbrev

For medlemmer

For ikke-medlemmer

11 gode grunde til at være medlem

Læs om fordelene her

Har du ikke modtaget det seneste nummer af Aktionæren?

Så udfyld denne formular

Læs Aktionæren

Medlemmer modtager Danmarks bedste magasin for aktieinvestorer, Aktionæren, 9 gange om året.

Læs magasinet her.

 

Aktionæren udkommer:

 

 • Aktionæren 1/2020
  27.-31. januar
 • Aktionæren 2/2020
  3.-6. marts
 • Aktionæren 3/2020
  6.-8. april
 • Aktionæren 4/2020
  18.-22. maj
 • Aktionæren 5/2020
  22.-26. juni
 • Aktionæren 6/2020
  1.-4. september
 • Aktionæren 7/2020
  6.-9. oktober
 • Aktionæren 8/2020
  3.-6. november
 • Aktionæren 9/2020
  15.-18. december

 

 

 

InvestorOrdbogen er Dansk Aktionærforenings ordbog om aktier, obligationer, investering og meget mere.

 

Søg i InvestorOrdbogen her: